CAHİT ÖZASLAN PARKI AÇILDI...

Aziziye Belediyesi tarafından Dadaşkent’te yaptırılan Cahit Özaslan Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Geçtiğimiz yıl vefat eden Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan’ın ismini taşıyan parkın açılışı, Erzurum ve Erzurum dışından yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra Eyüpsultan ilçesinde yaşayan Dadaşların da eşlik ettiği açılışa, Vali Vekili Ahmet Özdemir, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, EBB Başkanvekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Zafer Aynalı, AK Parti ve MHP’nin il ve ilçe yöneticileriyle meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

21.09.2023

AZİZİYE BELEDİYESİ'NDEN ENERJİ HAMLESİ

Sahip olduğu yeraltı sıcak su kaynaklarıyla Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden birisi olan Aziziye’de, kollar bu kez çok daha sıcak su kaynakları sıvandı. Termal su sıcaklığının 39-40 derece arasında değiştiği Aziziye’ye bağlı Ilıca’da, sondajlar bu kez 70 derece için dönmeye başladı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın bizzat projelendirerek başlattığı sondaj çalışmalarının sonunda ilçede yepyeni bir enerji dönemi başlamış olacak.

19.09.2023

AZİZİYE BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA YÜZME KURSU

Aziziye Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ücretsiz yüzme kursları başlıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 07-14 yaş grubu çocuklar için organize edilen yüzme kurslarına kayıtlar Cumartesi gününden itibaren başlıyor. Geçtiğimiz yıl da açılan ve yoğun ilgi gören ücretsiz yüzme kursları, alanında uzman antrenörler tarafından verilecek.

28.07.2023

AZİZİYE'YE "SIFIR ATIK" BELGESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, Aziziye’de adeta seferberliğe dönüştü. Proje kapsamında oluşturulan sisteme 2018 yılında dahil olan ve Erzurum’da bir ilke imza atan Aziziye Belediyesi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni de kurmak suretiyle “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

14.07.2023

ILICA'DA 3 TEMMUZ VE TÜRKİYE YÜZYILI COŞKUSU BİR ARADA...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ilıca’da da resmi tören düzenlendi. Temsili bayrağın Atatürk Anıtı’na taşınmasıyla birlikte başlayan törende Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ve Türkiye Yüzyılı’na vurgu yaptı.  Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi.

03.07.2023

BAŞKAN ORHAN, EKB'NİN DAİMİ ENCÜMEN HEYETİNDE

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birliği’nin (EKB) Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Başkan Orhan, “Ülkemizin sahip olduğu enerjiyi sinerjiye dönüştürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Enerji Kentleri Birliği 2023 Yılı Meclis Toplantısı Denizli Büyükşehir Belediye ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan başkanlığında Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleşti.

31.05.2023

AZİZİYE'DE 14 MAYIS SEFERBERLİĞİ

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar Aziziye ilçesinde de sürüyor. Yüzölçümü itibariyle Erzurum’un en büyük merkez ilçesi olan Aziziye’deki seçim çalışmalarına köy/mahalle ziyaretleriyle katkı sunan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hafta başından bu yana tam 25 yerleşim biriminde temaslarda bulundu. Mahalle ziyaretlerinin bir kısmını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le birlikte gerçekleştiren Orhan, kimi zaman da ilçeyi ziyaret eden milletvekili adaylarına eşlik etti.

28.04.2023

AZİZİYE İŞÇİLERİNE BAYRAM SÜRPRİZİ

2023 yılına işçileri için yaptığı rekor maaş zammıyla giren Aziziye Belediyesi, bayramı da yine ikramiye jestiyle karşıladı.

20.04.2023

AZİZİYE'DEN HATAY'A KARDEŞLİK SOFRASI

Aziziye Belediyesi’nin deprem bölgesi için başlattığı dayanışma seferberliği son sürat devam ediyor. Aziziye Belediyesi, bölgede devam eden konteyner kent çalışmasının yanı sıra depremzedelere yönelik sosyal etkinlikleri de ihmal etmiyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da katılımıyla Hatay’da depremzede aileler için verilen iftar yemeği, adeta Erzurum’dan deprem bölgesine uzanan kardeşlik köprüsüne dönüştü.

20.04.2023

HATAY'DA AZİZİYE MESAİSİ

Aziziye Belediyesi’nin Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde kuracağı konteyner kentte çalışmalar son sürat devam ediyor. İçerisinde tuvaletinden banyosuna, mutfak tezgâhından oturma alanına varıncaya kadar çeşitli donatılar barındıran 100 adet konteyner, bu ay sonuna doğru depremzede ailelere teslim edilecek. Aziziye Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Kardeş Belediye” ilan edilen Antakya Belediyesi ile birçok alanda işbirliği içerisinde olan Aziziye, Hatay’da bulunan bazı çadır kentlerdeki bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini de yürütüyor.

14.03.2023