ALACA KATLİAMI UNUTULMADI

ALACA KATLİAMI UNUTULMADI -ALACA ŞEHİTLERİNE ANMA TÖRENİ -BAŞKAN ORHAN; BİN YIL GEÇSEDE UNUTMAYACAĞIZ 1918 yılında Ermeni Taşnak çeteleri tarafından acımasızca katledilen 278 vatandaş için her yıl olduğu gibi bu yılda anma töreni düzenlendi. Aziziye’nin Alaca Mahallesi’nde 102 yıl önce meydana gelen menfur hadisede Ermeni çeteleri kadın, erkek, çocuk demeden köy meydanında süngüleriyle vatandaşı katledip soykırım yapmıştı. Asrın en büyük hadiselerinden biri olduğu dilden dile dolaşan katliam bir kez daha lanetlendi, şehitler anıldı, dualar okundu.

10.03.2020

ÖĞRENCİLERDEN SIFIR ATIK GİRİŞİMİ

ÖĞRENCİLERDEN SIFIR ATIK GİRİŞİMİ -BAŞKAN ORHAN TAM DESTEK VERDİ Aziziye Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’dan geri dönüşüm çalışmalarına destek istediler. Sekizinci sınıf öğrencileri Rabia İrem Ok ve Güldem Sancar hazırladıkları ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek için geldikleri Başkan Orhan’dan kullanılarak çöplere atılan geri dönüşebilir atıkların ayrıştırılması için geri dönüşüm kutuları talep ettiler. Başkan Orhan öğrencilerin bu taleplerine tam destek verdi.

02.03.2020

SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN MAĞFİRET DİLEYELİM

-BAŞKAN ORHAN’DAN REGAİP KUTLAMASI“SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN MAĞFİRET DİLEYELİM”Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve Recep, Şaban, Ramazan aylarını kapsayan “Üç Aylar’ın habercisi” Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Recep ayının ilk cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili’nin rahmet ve mağfiret gecesi olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, özellikle savaş ortamının genelde hâkim olduğu dünyada barışın ve sükunetin gelmesi için Allah’ın rahmeti ve mağfiretine ihtiyaç olduğunu söyledi.  Özellikle İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı barındırdığını belirten Başkan Orhan, “Bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz.

27.02.2020

BAŞKAN ORHAN; HİZMETTE ÖNCELİK ESASLIYIZ

BAŞKAN ORHAN; HİZMETTE ÖNCELİK ESASLIYIZ - NÜFUS ARTIŞIMIZ DEVAM EDECEK Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TRT Erzurum Radyosu’nun konuğu oldu. Ömer Ergedik’in hazırlayıp sunduğu ‘Doğunun Sesi’ programına katılan Başkan Orhan, son yıllarda artan nüfus ve kentleşme ile dikkat çeken Aziziye’ye yapılan belediye hizmetlerini anlattı. Sürekli artan nüfus artışında belediye hizmetlerinin rolüne dikkat çeken Başkan Orhan, hizmetlerdeki başarısının sırrını anlattı.

25.02.2020

AZİZİYE’DE MUHTARLAR ZİRVESİ

AZİZİYE’DE MUHTARLAR ZİRVESİ -BAŞKAN ORHAN; ÖNCE İSTİŞARE SONRA HİZMET Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe sınırları içinde bulunan mahalle muhtarları ile görüşmelerini sürdürüyor. Bir süre önce Selçuklu, Saltuklu ve Ilıca mahalle muhtarları ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Orhan, daha sonra Paşayurdu, Emrecik, Alaybeyi, Ocak, Demirgeçit, Alaca, Tebrizcik, Atlıkonak, Çiğdemli, Gelinkaya, Başçakmak, Eskipolat, Yoncalık, Sorkunlu, Eğerti ve Ağcakent muhtarlardan talep ve eksiklikler konusunda bilgi aldı. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde karla mücadele çalışmalarının ağırlık kazandığı toplantıda yaz aylarında yapılacak olan yatırımlarda masaya yatırıldı.

20.02.2020

BAŞKAN ORHAN’DAN MEDYA ÇIKARMASI

BAŞKAN ORHAN’DAN MEDYA ÇIKARMASI -“GÜÇLÜ MEDYAMIZ İLE ERZURUM DAHADA GÜÇLENECEK” -YEREL YÖNETİMLERİN KILAVUZU MEDYA OLMALIDIR Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum’da faaliyet gösteren basın kuruluşları ve gazeteci cemiyetlerine ziyaret gerçekleştirdi.  Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti ve haber ajansı yöneticileri ve gazete yöneticileri ile bir araya geldi. İlk olarak Erzurum Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, daha sonra İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Demirören Haber Ajansı Bölge Müdürü Turgay İpek ile görüştü.

13.02.2020

BAŞKAN ORHAN; METRUK YAPILAR İLE SUÇ UNSURLARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ

AZİZİYE’DE YIKIM ÇALIŞMALARI-KAR KIŞ DEMEDEN YIKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR-BAŞKAN ORHAN; METRUK YAPILAR İLE SUÇ UNSURLARINI ORTADAN KALDIRIYORUZAziziye Belediyesi yoğun kış şartlarına aldırış etmeksizin ilçe sınırları içerisinde bulunan metruk yapıların yıkımlarına başladı. Önceki gün Selçuklu Mahallesi sınırlarında bulunan ve uzun zamandır içi boş bir vaziyette bulunan ikişer katlı villa tipi yapılı evlerin yıkımı gerçekleştirildi. Vatandaşlardan sürekli olarak gelen suç duyurularını dikkate alan Aziziye Belediyesi ev sahiplerinin de bilgisi ile aldığı meclis kararıyla yıkımını yaptıkları evler ile ilgi odağı oldu.

11.02.2020

AZİZİYE’DE KARLA ETKİN MÜCADELE

AZİZİYE’DE KARLA ETKİN MÜCADELEAziziye Belediyesi kent merkezinde ve kırsalda karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Bölge genelinde süren yoğun kar yağışı Aziziye’de de etkisini fazlasıyla gösteriyor.Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ve bağlı mahallelerde Aziziye Belediyesi tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor.

10.02.2020

AZİZİYE’NİN CAZİBESİ SÜRÜYOR

-AZİZİYE’NİN CAZİBESİ SÜRÜYOR -NÜFUS ARTIŞINDA BEKLENEN GELİŞME -AZİZİYE’NİN NÜFUSU 63 BİN 502 Erzurum’un son yıllarda en fazla popülaritesi artan ilçelerin başında gelen Aziziye son Türkiye İstatistik Kurumunun 2019 nüfus sayımı ile yine Erzurum’un en cazip ilçelerinden biri oldu. Erzurum geneli nüfusu azalmasına rağmen son beş yılda nüfusu süratle artan Aziziye geçen yıl ki nüfusunu bu yıl 1.213 kişi artırdı.

04.02.2020

BAŞKAN ORHAN; ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUKLARI GELECEĞİMİZİ EMİN KILIYOR -

PALANDÖKEN ONLARLA ŞENLENDİ -BAŞKAN ORHAN; ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUKLARI GELECEĞİMİZİ EMİN KILIYOR -ERZURUM KIŞ SPORLARINDA İDDİALI GELİYOR -AZİZİYE BELEDİYESİ KIŞ SPORU İÇİN SPOR KULÜBÜ HAZIRLIĞINDA Hemen her alanda yaptığı hizmetlerle adını duyuran Aziziye Belediyesi yarı yıl tatilini fırsat bilerek ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine düzenlediği kayak kursu ile ilgi odağı oldu. Erzurum Kayak Kulübü, Karspor ve Aziziye Belediyesi öncülüğü ile yarıyıl tatili ile birlikte başlatılan kayak kursu 15 gün sürdü.  Palandöken’de düzenlenen törenle sertifikalarını ve ödüllerini alan öğrenciler kayak sporunu öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

03.02.2020