BEYAZ MASA 7/24 ÇALIŞIYOR

-BEYAZ MASA 7/24 ÇALIŞIYOR -BAŞKAN ORHAN; HİZMET PUSULAMIZ VATANDAŞIMIZ Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın göreve geldiği ilk dönemde kurulan ‘Beyaz Masa’ birimi ilçe halkının adeta kılavuzu haline geldi. Belediyecilik hizmetleri dışında da sürekli olarak danışma birimi olarak görülen ‘Beyaz Masa’ 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, vatandaştan gelen tüm talep ve şikayetlerin iş yönetimi takip sistemi ile direkt olarak ilgili birimlerce değerlendirdiğine dikkat çekti.

08.01.2020

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN EĞİTİM YATIRIMI

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN EĞİTİM YATIRIMI -BAŞKAN ORHAN; EĞİTİMDE BÜYÜK BAŞARILAR BEKLİYORUZ Aziziye Belediyesi ilçede eğitim ve öğretime desteklerini sürdürüyor. Belediye başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede faaliyet gösteren ortaokul son sınıf öğrencileri için hazırlanan Liselere Giriş (LGS) hazırlık yardımcı kitabı dağıtımı gerçekleştirdi. Beraberinde Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu ile Fatih Ortaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu, 19 Mayıs İlköğretim Okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okullarında kitap dağıtımını gerçekleştiren Başkan Orhan, ilçe sınırlarındaki tüm okullarda bu dağıtımın yapıldığını dile getirdi.

06.01.2020

YILIN İLK GÜNÜNDE SABAH NAMAZI

TÜGVA’DAN SABAH NAMAZI BULUŞMALARI-YILIN İLK GÜNÜNDE SABAH NAMAZI-ÖNCE NAMAZ VE SOHBET SONRA ÇORBA İKRAMI-SABAH NAMAZI DAVETİNE BAYANLARIN YOĞUN İLGİSİKurulduğu günden bu yana sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla göz dolduran Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Temsilciliği 2020’nin ilk saatlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla Sabah Namazı Buluşmaları adı altında program düzenledi. Erzurum Muratpaşa Camii’nde yapılan sohbete gençlerin ve bayanların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. 1 Ocak (bugün) sabah namazında yapılan organizasyona Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın yanı sıra  Aziziye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile birlikte TÜGVA yönetim kurulu, lise teşkilatları da varlık gösterdi.

01.01.2020

YAVRU KÖPEKLER YUVALARINA KAVUŞTU

-YAVRU KÖPEKLER YUVALARINA KAVUŞTU -BAŞKAN ORHAN DUYARSIZ KALMADI -ÇOCUKLARA YIL BAŞI SÜPRİZİ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce başlatılan okulların barınaktan köpek sahiplenmesi adına başlattığı uygulama özellikle anaokulları ve ilköğretim okullarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Çocukların hayvan sevgisi ve çevre duyarlılığının artırılması anlamında meyvelerini veren bu proje ne var ki bazı zamanlarda istenilmeyen durumlara sebep oluyor. Bir süre önce Aziziye İlçesi Selçuklu mahallesinde faaliyet gösteren bir anaokulu söz konusu proje kapsamında hayvan sahiplendi.

31.12.2019

AZİZİYELİ ÇOCUKLARA KAYAK İMKANI

-AZİZİYELİ ÇOCUKLARA KAYAK İMKANI -AZİZİYE BELEDİYESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ UNUTMADI -BAŞKAN ORHAN; ÇOCUKLARIMIZ ARA TATİLDE EVE KAPANMAYACAK Yarıyıl tatilinin yaklaşması ile birlikte sosyal belediyecilik çalışmalarında adından söz ettiren Aziziye Belediyesi ilköğretim çağında bulunan çocuklar için kayak yapma fırsatı sunuyor. Ailelerinin onayı ile Aziziye sınırları içinde ilköğretim 1-2-3-4 ve 5. Sınıf öğrencileri için kayak kursu düzenleyen Aziziye Belediyesi Erzurum Kayak Kulübü ve Kar Spor işletmeciliğinin destekleriyle ilçe sınırları içinde kayak bilmeyen öğrenciler kayak kursu görecek.

26.12.2019

AZİZİYE’DE GENÇLERİN FUTBOL TURNUVASI

AZİZİYE’DE GENÇLERİN FUTBOL TURNUVASI -AK GENÇLİK FUTBOLDA BULUŞTURDU -BAŞLAMA VURUŞU BAŞKAN ORHAN’DAN AK Parti Aziziye İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen 18-30 yaş arası tüm gençleri kapsayan futbol turnuvası başladı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan Dönmez ve AK Parti Aziziye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haluk Ziya Beyoğlu’nun katıldığı turnuvanın ilk vuruşunu Başkan Orhan yaptı. 7’şer kişilik 20 takımın mücadele edeceği turnuvada ilk 3’e girenlere ödül verilecek.

23.12.2019

DÜNYANIN EN ESKİ MESLEĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

DÜNYANIN EN ESKİ MESLEĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ -BAŞKAN ORHAN, İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ KUTLADI Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, her yıl 19 Aralık’ta kutlanan insanlık tarihi başlayan İnşaat mühendisliği ile ilgili yazılı bir kutlama metni yayınladı. Aynı zamanda kendisi de Çevre Yüksek Mühendisi olan Başkan Orhan, yayınladığı mesajda İnşaat Mühendisliği mesleğinin dünyanın en eski mesleği olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde İnşaat Mühendisliği öğretiminin başlangıcının 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahri-i Hümayun`un kuruluşu olarak kabul edildiğine değinen Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi`nin de başlangıcı olan bu kurum, ülkenin bir "ıslahat" umudu olarak kurulmuştur.

20.12.2019

YENİ İŞLETMELERE SÜRPRİZ ZİYARET

YENİ İŞLETMELERE SÜRPRİZ ZİYARET -BAŞKAN ORHAN; YENİ İŞLETMELERİN KURULMASINA DESTEK OLUYORUZ Erzurum’un nüfusu sürekli artan ilçelerinin başında gelen Aziziye’de konutlaşma ve ticari faaliyetler de yoğunlaşma görmek mümkün. İlçedeki ticari işletmelerin sayısında ki artış her kesimi memnun ediyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, söz konusu artışın ilçenin cazibesini de artırdığına dikkat çekti.

19.12.2019

BAŞKAN ORHAN, GENÇ KÜRSÜDE

BAŞKAN ORHAN, GENÇ KÜRSÜDE -GENÇLERLE SİYASİ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI -“SİYASET ARENASINDA GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”     Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması Programında siyasi deneyimlerini gençlerle paylaştı. Başkan Orhan, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Erdoğan Dönmez ve İlçe Başkanı Haluk Ziya Beyoğlu ile birlikte Saltuklu Mahallesi’nde bir kahvehanede gençlere yerel yönetimler ve siyasi deneyimleri hakkında bilgi verdi. Yoğun ilginin görüldüğü söyleşide Başkan Orhan ile gençlerin samimi ortamı dikkatlerden kaçmadı.

16.12.2019

AZİZİYE’DE DİJİTAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞTAYI

AZİZİYE’DE DİJİTAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞTAYI -BELEDİYECİLİKTE DİJİTALLEŞME ATAĞI -BAŞKAN ORHAN; “DİJİTALLEŞEN KURUMLARIN VERİMLERİ ARTIYOR” -REKTÖR ÇOMAKLI; “KURUMLARA KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK” Aziziye Belediyesi ve Atatürk Üniversite tarafından ortaklaşa düzenlenen Dijital Belediyecilik Çalıştayı’nda akıllı şehirler projeleri için ilk adım atıldı.  Dijital dönüşüm, yeni teknolojilerin kullanılması suretiyle mevcut süreçlerin ve çalışma işleyişinin daha etkili, aynı zamanda verimli hale getirilmesini kapsayan çalıştay Ilıca Termal Otel’de gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

10.12.2019