AZİZİYE'DEN "KARDEŞ BELEDİYE" KARARI

Aziziye Belediye Meclisi, Adıyaman Belediyesi ile Hatay Antakya Belediyesi’ni Kardeş Belediye” ilan etti. Meclisin Mart ayı oturumunda alınan karar, Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kayda geçirildi. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketi sebebiyle Aziziye Belediyesi tarafından başlatılan seferberlik, “Kardeş Belediye” kararıyla taçlandı.

01.03.2023

AZİZİYE BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE

Aziziye Belediyesi, deprem bölgesi için seferber oldu. “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremin hemen ardından Hatay’a gönderilen 25 kişilik ekip ve yanı sıra iş makinaları, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında doğrudan görev alırken, Adıyaman’da ise sıcak yemek istasyonu kuruldu. Hafta sonunda Adıyaman ve Hatay’a giderek Aziziye Belediyesi’nce yürütülen destek-hizmet çalışmalarını yerinde inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, depremzedeler için kurulan çadır kentleri tek tek ziyaret etti.

14.02.2023

AZİZİYE BELEDİYESİ'NDE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Aziziye Belediyesi, deprem bölgesine TIR’lar dolusu yardım gönderdi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin hemen ardından AFAD Başkanlığı öncülüğünde yürütülen yardım organizasyonu, Erzurum’un Aziziye ilçesinde adeta seferberliğe dönüştü. Yapılan çağrının ardından deprem bölgesinde duyulan ihtiyaç doğrultusunda hazırlanan yardım malzemeleri TIR’lara yüklenerek yola çıktı.

07.02.2023

AZİZİYE'DEN MİNİKLERE KAYAK EĞİTİMİ

Aziziye Belediyesi’nin çocuklara yönelik olarak yürüttüğü kayak eğitim kurslarına bir yenisi daha eklendi. Erzurum Kayak Kulübü işbirliğiyle yürütülen “Kar Taneleri” isimli projeden bu yıl da Aziziye’ye bağlı köylerdeki çocuklar faydalanıyor. Tatil sonuna kadar 200 çocuğa kayak eğitimi verilmesinin planlandığı proje kapsamında ilk etap eğitimler tamamlanırken, minik kayakçıların sertifikalarını da, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Türk Kayak Vakfı ve Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil birlikte dağıttı.

30.01.2023

BAŞKAN ORHAN'DAN MİNİKLERE KARNE SÜRPRİZİ

Erzurum’un Aziziye ilçesinde çocuklar yarıyıl tatili öncesinde çifte sevinç yaşadı. Karnelerini almak için sabahın erken saatlerinde okula koşan miniklere, sürprizi yine Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptı. Başkan Orhan, karne sevinci yaşayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine en çok sevdikleri çizgi animasyon olan Rafadan Tayfa’nın sinema film biletlerini hediye etti.

20.01.2023

AZİZİYE'DEN İŞÇİLERE REKOR ZAM

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediye işçilerine yeni yıl sürprizini maaş zammıyla yaptı. Başkan Orhan, Belediye-İş Sendikası ile yapılan görüşmeleri hiç uzatmadan sonuca bağladı ve işçi maaşlarına yüzde 87 oranında zam yaptı. Sözleşme imza töreni ise, Aziziye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde gerçekleştirildi.

30.12.2022

BÖLGE HAYVANCILIĞINA AZİZİYE DOPİNGİ

Proje belediyeciliğinde bir Erzurum markası olan Aziziye, Doğu Anadolu’daki 15 ili birden kapsayacak yepyeni bir proje için kolları sıvadı. DAP Kalkınma İdaresi Bölge Başkanlığı ile imzalanan protokolle, Erzurum ve bölge illerinin ihtiyaç duyduğu beton sıvatlar (hayvan sulağı) Aziziye Belediyesi tarafından üretilecek. Hayvan içme suyu altyapısının iyileştirilerek mera hayvancılığında işgücü ve üretim verimliliğinin artırılmasını amaçlayan proje kapsamında tam 7 bin 500 adet beton sıvat imalatı gerçekleştirecek olan Aziziye Belediyesi, aynı zamanda söz konusu hayvan sulaklarının Aziziye başta olmak üzere Erzurum ve ilçeleriyle bölgenin diğer illerine dağıtımını sağlayacak.

09.12.2022

DYK KURSLARINA AZİZİYE BELEDİYESİ DESTEĞİ

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlık yapan adaylara Aziziye Belediyesi tarafından kaynak kitap seti hediye edildi. Doğrudan Destekleme ve Yetiştirme (DYK) programı kapsamında Aziziye Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları ziyaret eden Aziziye Belediye Başkanı Orhan, İlçe Kaymakamı Abdulkadir Çelik’le birlikte adaylara kitap seti dağıttı. Hem YKS, hem de KPSS hazırlık kurslarında eğitim alan adayları sınıflarında ziyaret eden Başkan Orhan, gençlere internet kart jesti de yaptı.

25.11.2022

AZİZİYE BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK DAHA...

Aziziye Belediyesi, ilçede yine bir ilke imza attı. Belediyeye tahsisli olan mezbaha, özel sektör işbirliğiyle adeta et entegre tesisine dönüştürüldü. Büyük ve küçükbaş hayvanların kesiminin yanı sıra hayvansal ürünlerin neredeyse tamamının değerlendirildiği tesis, perakende satışlara ise Dadaşkent’te açılan satış mağazasında başladı.

24.11.2022

EBB MECLİS ÜYELERİNE AZİZİYE'DE YATIRIM TURU

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini konuk etti. İlçede yapılan yatırımları yerinde görme fırsatı bulan meclis üyeleri, Trafik Eğitim Parkı’ndan Engelsiz Yaşam Merkezine, Yarı Olimpik Yüzme Havuzundan Termal Domates Seralarına, Termal Aquapark’tan Ilıca Termal Tesislerine varıncaya kadar Aziziye Belediyesi’nin yatırımlarını karış karış gezdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımca Mesire Alanı, Şehit Yunus Arda Bilgi Evi ve Atıksu Arıtma Tesisinin de gezildiği yatırım turunda, birbirinden renkli görüntüler oluştu.

17.11.2022