BAŞKAN ORHAN; MUTLU EVLİLİKLER SADAKATLA MÜMKÜNDÜR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, zaman zaman nikah merasimlerine iştirak edip genç çiftlerin nikah akitlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Yavuz ve Aynur Kadı ile Sebile Rıdvan Polak çiftlerinin nikah akitlerini gerçekleştiren Başkan Orhan genç çiftlere gelenek hale getirdiği Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağının içinde bulunduğu hediye kutusunu takdim etti. Evliliklerin ancak sadakat ve doğrulukla sürdürülebilir olduğunu söyleyen Başkan Orhan, genç çiftlere Cumhurbaşkanımızın nüfus planlaması öğüdünü yineledi.

11.10.2018

OKUL YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ORHAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Aziziye sınırları dahilinde bulunan eğitim yuvalarına yaptığı hizmetleri ile göz dolduran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 23 Nisan Ortaokulu yönetimi ve Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu tarafından plaketle ödüllendirildi. Okullarda eğitim materyallerinden okul bahçelerinin düzenlenmesi ve asfalt serimi ile ilçedeki okulların fiziki koşullarına katkı sağlayan Başkan Orhan’a teşekkür eden 23 Nisan Ortaokulu Müdürü Adnan Selvitopu, yerel yönetimlerde örnek belediyecilik sergilediğine dikkat çekti. Aziziye Belediye Başkanı Orhan ise, “Eğitim ve öğretime desteklerimiz her zaman devam etti ve devam edecek.

11.10.2018

ÇOCUKLAR ONU ÇOK SEVİYOR

BAŞKAN ORHAN, ÇOCUKLARI UNUTMUYOR Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyecilik çalışmalarını sürdürdüğü her ortamda yanına gelen çocukların ilgisiyle karşılaşıyor. Çocukların ilgisinin yanında bizzat kendiside çocuklara ilgili olan Başkan Orhan, onlardan gelen talepleri geri çevirmiyor. Bir sür önce kendisinden bisiklet talep eden Mustafa ve Erhan’a hediyelerini bizzat veren Başkan Orhan onlardan derslerinde başarılı olacaklarına dair söz aldı.

11.10.2018

BAŞKAN ORHAN; GAZİLERİMİZİN İSİMLERİNİ CADDE VE SOKAKLARDA YAŞATACAĞIZ

MUHARİP GAZİLER’DEN BAŞKAN ORHAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi yönetimi Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a teşekkür plaketi verdi. Başkan Orhan’ı makamında ziyaret eden Dernek Başkanı Salih Mesci ve dernek yönetim kurulu üyeleri Başkan Orhan’a derneğe katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular. Vatan müdafaasında kanını vermekten imtina etmeyen gazilerin toplum içerisinde pozitif ayrımcılık beklediğini hatırlatan Dernek Başkanı Salih Mesci, Erzurum’da yerel yönetimlerin desteklerinin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

11.10.2018

BAŞKAN ORHAN; EĞİTİM’DE TASARRUF YOK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İstanbul’da ki Erzurumlu hayırseverler tarafından Atlıkonak Mahallesi’nde ki ilköğretim okuluna yapılan yardım organizasyonuna eşlik etti. Rasim Önalan İlkokulu’nda yapılan kışlık mont ve ayakkabı dağıtımının diğer okullarda da devam edeceğini söyleyen Başkan Orhan, Aziziye Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereği olarak eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Her yıl ilköğretim haftasında ilçe sınırlarındaki tüm öğrencilere kırtasiye yardımı yaptıklarını anlatan Başkan Orhan, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz öğrencilerimizin daha rahat ortamlarda daha huzurlu bir eğitim sağlamaları için yerel yönetimler olarak canhıraş çaba gösteriyoruz.

10.10.2018

AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR İÇİN GEZEN SİNEMA

-ÇOCUKLAR BEYAZ PERDE İLE TANIŞTI -BAŞKAN ORHAN; ÇOCUKLARIMIZIN KÜLTÜREL GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNUYORUZ   Aziziye Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Aziziye ilçesi’nde sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara ulaşmak adına, sinema gösterimi düzenlendi. Projede 4 farklı film beyaz perdeye yansıtıldı ve 110 çocuk aynı anda, mobil bir tırın içerisine kurulan sinema salonunda film izledi. Saltuklu Mahallesi’nde Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu ve Ilıca Mahallesi’nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu bahçesine kurulan gezici sinema tırı iki gün boyunca Aziziyeli çocukların seyrine sunuldu.

10.10.2018

KAMU YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

BAŞKAN ORHAN; 2. OSB ŞEHİR EKONOMİSİ KAZANACAK Yıllardan beri eksikliği hissedilen 2. Organize Sanayi Bölgesi temeli atıldı.

08.10.2018

AZİZİYE’DE VATANDAŞA SORMADAN ÇİVİ ÇAKILMIYOR

BAŞKAN ORHAN; VATANDAŞIMIZIN ÖNCELİĞİ BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaları adından sıkça söz ettiren Aziziye Belediyesi, anket uygulaması ile vatandaşın taleplerini değerlendirmeye aldı. 10 kişiden oluşan bir ekiple anketin çeşidine göre farklı yerlerde yapılan taramalarda vatandaşın memnuniyetleri ile beklentileri soruluyor. Yapılan bu uygulama ile vatandaşlara direkt ulaştıklarını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, böylelikle istişare kültürünü ön plana çıkarttıklarını söyledi.

08.10.2018

KAYGUSUZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN ORHAN; EĞİTİM ÜLKENİN TEMEL DİREĞİDİR Bir süre önce Kredi Yurtlar Kurumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Salih Kaygusuz’a Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yapılan ziyaret sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşirken eğitim çalışmaları üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’a yeni görevinin hayırlı olmasını ve görevi boyunca başarılar dileyen Başkan Orhan, “Eğitim ve öğretim bir milletin temel dinamiklerinden biridir.

08.10.2018

AZİZİYE DİN GÖREVLİLERİNİ AĞIRLADI

-BAŞKAN ORHAN; DİN GÖREVLİLERİMİZİ BAŞTACIMIZ ETTİK-BAŞKAN ORHAN DİN GÖREVLİLERİNİ UNUTMADI Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Aziziye ilçe sınırlarında görev yapan din görevlileri onuruna Aziziye Belediyesi tarafından yemek organizasyonu düzenlendi. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona İlçe Müftüsü Ebubekir Bayrak ve çok sayıda din görevlisi katıldı. İlçe Müftüsü Bayrak, insanlığın iyiliği için gayret gösteren örnek şahsiyetleri hatırlamanın önemine dikkat çekerek, “İnsanı en iyi bilen Allah, onun yeryüzünde hakikatin izinde huzurlu bir hayat yaşaması ve ahirette kazananlardan olması için hidayet rehberi olarak vahiy göndermiştir.

05.10.2018