AZİZİYE'NİN YATIRIMLARINA İNCİ'DEN TAM PUAN

Erzurum’un Aziziye ilçesinde yılın muhtarını AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Ana Kademe Bölge Koordinatörü Ali İnci belirledi. Koordinatör Ali İnci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Aziziye Belediyesi’nce organize edilen çekilişe katıldı. İlçenin 72 mahalle muhtarının isimlerinin bulunduğu kavanozdan Aşağı Canören Mahalle Muhtarı Kenan Güllük’ün ismini çeken Ali İnci, “Muhtarlar Gününü de bu vesileyle kutluyor ve Aziziye ilçemizde yılın muhtarı olarak Canören Mahalle Muhtarı Kenan Güllük’ü ilan ediyoruz” dedi.

19.10.2022

BAŞKAN ORHAN DAVET ETTİ, DANİMARKA HEYETİ ERZURUM'A GELDİ

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ve Danimarka Enerji Ajansı uzmanları ile birlikte Başkan Orhan’a konuk olan heyet, Aziziye’deki enerji yatırımlarına dönük incelemelerin yanında Erzurum’un tarihi ve turistik mekânlarını da gezecek. Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği ile yürütülen “Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi” çerçevesinde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a gelen Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’a, Danimarka Enerji Ajansı Türkiye Takım Lideri Susana Adriana Paardekooper ve Teknik Uzman Michele Rosa da eşlik ediyor.

14.10.2022

TRAFİK EĞİTİM PARKIMIZDA ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Aziziye Belediyesi tarafından yaptırılan Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tematik trafik eğitim parkında bugün birbirinden renkli görüntüler oluştu. Çocuklara trafik bilinci aşılama amacıyla İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projenin Erzurum etabına Aziziye Belediyesi ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında Dadaşkent’teki Sağlıklı Yaşam-Bisiklet Yolu ve Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara trafik eğitimi verildi.

13.10.2022

AZİZİYE'NİN TERMAL SERALARINA ESTP ZİYARETİ

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ETSP) yöneticileri, Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarını gezdi. Başkan Mustafa Güvenli ve beraberindeki ESTP heyetine seraları gezdiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi önerisini yineledi. Başkan Orhan, “Biz girişimcilerimiz için ortaya bir model koyduk ve bu işin yapılabilirliğini gösterdik.

12.10.2022

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYDIN'DAN DOMATES SERALARINA TAM PUAN

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’a Jeotermal Destekli Domates Seralarını gezdirdi.

26.09.2022

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ DOMATESİNİ ÜRETİYORUZ!

Aziziye Belediyesi’nin üretimini Jeotermal Destekli Seralarda yaptığı Ilıca Domatesi, piyasalara renk katmaya devam ediyor. Hasadına başlanan ilk günden bu yana vatandaşlardan büyük ilgi gören Ilıca Domatesi, Erzurum’da sofraları süslemekle kalmıyor, aynı zamanda enflasyona kafa da tutuyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde kilogram fiyatı 8.

19.09.2022

TARIM KREDİ KURMAYLARINDAN AZİZİYE'NİN SERALARINA TAM PUAN

  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yöneticilerinden oluşan kurmay kadrosu, Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarına hayran kaldı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, beraberinde Başkanvekilleri Ahmet Ersoy ve Musa Takımcı ile birlikte Ilıca Domatesi hasadının son sürat devam ettiği termal seraları gezdi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın seralarda ağırladığı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri heyeti, domates üretimini yerinde görüp, incelemelerde bulundu.

08.09.2022

ILICA DOMATESİMİZ ARTIK MARKETLERDE...

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Seralarda ürettiği Ilıca Domatesi, raflardaki yerini aldı. Naturel Salkım Domatesin kilo fiyatının 20-23 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulduğu Erzurum’da, Ilıca Domatesi kilosu 10.95 liradan adeta kapış kapış edilmeye başlandı.

12.08.2022

YÜZME KURSLARIMIZA İLGİ BÜYÜK OLDU

  Aziziye Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ücretsiz yüzme kursları başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 07-14 yaş grubu çocuklar için organize edilen yüzme kurslarına 3 günde yaklaşık 3 bin kişi başvurdu. Günde 400’den fazla çocuğun birer saatlik seanslar halinde eğitim aldığı modern havuzdaki çalışmalar alanında uzman antrenörler tarafından yürütülürken, kurs kayıtları ise aralıksız devam ediyor.

09.08.2022

ILICA DOMATESİNİN İLK HASADINI BAKAN VARANK YAPTI

  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aziziye Belediyesi’nin domates üretimi yaptığı Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seraları’na tam not verdi. Seranın hem açılışını ve hem de ilk hasadını yapan Bakan Varank, bu yatırımların özel sektör için örnek teşkil ettiğinin altını çizerek, “En büyük arzumuz bu yatırımların sayısının artması ve üretime yoğunlaşılmasıdır” dedi. Aziziye Belediyesi’nin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında KUDAKA işbirliğiyle Erzurum’a kazandırdığı Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Serası’nda ilk hasat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldı.

22.07.2022