TARIM FUARINA YOĞUN İLGİ

-BAŞKAN ORHAN; ERZURUM FUARLAR ŞEHRİ OLACAK Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde açılışı yapılan Tarım ve Hayvancılık Fuarına vatandaşların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar da katıldı. Fuarda Tarımsal Mekanizasyon ve ilgili Teknolojiler, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Tohum, Organik Tarım Ekipmanları, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Hayvan Sağlığı veterinerlik Hizmetleri ve ilgili ürünler tek çatı altında sergileniyor.

19.09.2018

AZİZİYE’DE DEV YATIRIM

-GELECEĞİN HAFIZLARI AZİZİYE’DE YETİŞECEK-BAŞKAN ORHAN; İNSANA YATIRIMLAR İÇİN HER ZAMAN İMKAN VERİYORUZ Diyanet İşleri Başkanlığı, Aziziye Belediyesi ve Aziziye Kaymakamlığı’nın katkıları ile Mehmet Gürgür Derneği tarafından yapımı planlanan ‘Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi’ temeli düzenlenen törenle atıldı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Mehmet Gürgür Hocaefendi, 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.

19.09.2018

AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Erzurum il ve ilçelerde yaklaşık 179 bin öğrenci için ilk ders zili bugün çaldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle sabah saatlerinden itibaren velileriyle birlikte okullarına giden ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin heyecanları görülmeye değerdi. Aziziye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda ilkokul öğrencilerine kırtasiye desteğini ihmal etmedi.

17.09.2018

ŞEHR-İ KADİM AZİZİYE 14. SAYISIYLA OKUYUCUSUYLA BULUŞTU

Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ın göreve gelir gelmez yayını için talimat verdiği Şehr-i Kadim Aziziye Dergisinin 14. sayısının basımı tamamlandı. Okuyucuları tarafından her bir sayısı heyecanla beklenen derginin bu sayısında Erzurum’un manevi sahipleri, sahabe-i kiramdan Abdurrahman Gazi Hazretleri’nin yanı sıra Erzurum’daki eski mezar taşlarından örneklere yer verildi.

06.09.2018

KUR’AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENİP HEDİYELERİNİ ALDILAR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Cimilli Aile Külliyesi'nde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen çocuklara bisiklet hediye etti. Bir süre önce eğitimlere başlanan Kur’an kursunda açılış etkinliğinde sözünü verdiği bisiklet hediyelerini taktim eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye ilçe yönetim kurulu üyeleri, Cimilli Camii İmam hatibi Abdul Cebbar Kop ve çocukların ailelerinin de katıldığı bir törende Kur’an okuma eğitiminin önemine değindi. Savaşların eksik olmadığı küreselleşen dünyada insanlık onurunun ayaklar altına alındığını dile getiren Başkan Orhan Kur’an-ı Kerim okumanın yanında anlamanın insanlığı kurtuluşa götüreceğini kaydetti.

05.09.2018

BAŞKAN ORHAN; BÜYÜK SAVAŞLAR OMUZ OMUZA KAZANILIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Türk milletinin bin yıldır yok edilmesi uğruna kurulan oyunlara boyun eğmediğini ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde yeniden varlık gösterdiğini anlatan Başkan Orhan,  zaferlerle dolu Türk tarihinin belki de en zor günlerinde milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği bu büyük mücadelenin, dünyaya bölünmez bütünlüğü için verilmiş büyük bir ders olduğunu söyledi. Başkan Orhan, “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi de ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş ve bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir.

29.08.2018

GENÇ BAŞKANDAN GENÇLERE TARİHİ FIRSAT

Aziziye Belediyesi eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyetleri destekleyen Erasmus+ Programı kapsamında akreditasyon sürecini tamamladı. Avrupa Komisyonu koordinasyonunda 2014-2020 yıllarında yürütülen Erasmus+ Programı’na Gönüllü Kuruluşları alanında akredite olan Aziziye Belediyesi çok yakında gençlerin uluslararası etkinlikler aracılığıyla yurt dışına gidip sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlaması için projeler üretecek. Projeler üretmenin yanı sıra ise çeşitli amaçlarla yurt dışına gitmek isteyen gençlerimize rehberlik de edecek.

28.08.2018

BAYRAMDA AZİZİYE’DE ŞEHİT YAKINLARI VE HASTALAR UNUTULMADI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bayramda ilçedeki şehit yakınlarını ve tedavi gören hastaları unutmadı. Başkan Orhan bayram ziyaretleri kapsamında önce Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören Yüksel Karadağ ve yakınlarını ziyaret etti.   Aziziye Belediyesi olarak vatandaşların her durumda yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Orhan,” Mübarek Kurban Bayramı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde kardeşlik ve paylaşma duygusunun kültürümüzde ne denli yer ettiğine bir kez daha şahit oluyoruz.

23.08.2018

BAŞKAN ORHAN: HALKIMIZA HİZMETİ KUTSALIMIZ GÖRÜYORUZ

Kurban Bayramı münasebetiyle Aziziye Belediyesi personeli için bayramlaşma programı tertip etti. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Belediye Başkan Yardımcıları Cihan Palulioğlu, Mustafa Kahveci, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin katıldığı bayramlaşma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi. Başkan Yardımcısı Mustafa Kahveci, konuşmasında Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı ekonomik saldırılara değindi.

19.08.2018

BAŞKAN ORHAN; BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİKLER İÇİN FIRSATTIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Kurban bayramının idrak edileceği şu günlerde bilhassa İslam coğrafyasında birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemine değinen Başkan Orhan, yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizde yaşayan her fert, devletimizin selameti için kendini ortaya atmış, bölünme, yok etme ve dinimizi elimizden alma gayretlerini boşa çıkarmıştır. Vatanın bu yiğit evlatları ekonomik terör dahil terörün her türlüsüne Hz İbrahim’in fedakârlığıyla karşı durmuştur.

17.08.2018