AZMEK FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR

Aziziye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aziziye Meslek Edindirme Kursları (AZMEK) adeta fabrika gibi çalışarak kursiyerlerine de kazandırıyor. Ev tekstilinden, mefruşat ürünlerine kadar birçok alanda üretim yapan AZMEK atölyesinde 40’ı aşkın kişi çalışıyor. Aile bütçelerine katkı sağlayan öğreticiler, sürdürdükleri çalışmalar ile aynı zamanda gelinlik kızların çeyizlerine de katkı sağlıyorlar.

06.07.2018

ORHAN; 3 TEMMUZ ERZURUM’UN ŞAHLANIŞIDIR

         Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a geldiği gün olan ve milli mücadelenin dönüm noktası olarak kabul edilen 3 Temmuz 1919 yılının sene-i devriyesi münasebetiyle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yazılı bir açıklama yaptı. Tarihi 6 bin yılı aşkın dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Erzurum’un beşiklik ettiği medeniyetlerin vazgeçilmez sancağı, kilidi ve askeri olmakla her daim destanların konu edildiği bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, “Erzurum 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yüz yıl önce de yine haksızlıklara ve işgallere boyun eğmeyerek destanların destanını yazmaktan geri durmamıştır” diye konuştu.          Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “O gün Mustafa Kemal Paşa’yı Ilıca karşıladı.

02.07.2018

AZİZİYE YEŞİLE BÜRÜNECEK

Havaların ısınmasıyla birlikte Aziziye Belediyesi tarafından ilçede adeta çiçek ekim seferberliği ilan edildi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın talimatıyla ilçe sınırları içinde bulunan camiler, sağlık ocakları, okullar ve yeşil alanlar bir bir elden geçiriliyor. Aziziye Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından geç saatlere kadar sürdürülen çalışmalar sonrasında Aziziye’nin yeşile büründürülmesi için çiçek ve fidan dikimleri gerçekleştiriliyor.

27.06.2018

BAŞKAN ORHAN İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE ADIM ATMADIK YER BIRAKMADI

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çalışmalarında Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın tam gün performansı göz dolduruyor. Gün içerisinde 3-4 saat uyku ile çalmadık kapı gezmedik esnaf bırakmayan Başkan Orhan’ın, bilhassa yüzölçümü en fazla olan Aziziye gibi bir ilçede adım atmadık yer bırakmaması dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle ramazan ayı içerisinde doludizgin bir program ile vatandaşları gönüllerini mest etmeyi başaran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, seçim çalışmalarında dur durak bilmedi.

22.06.2018

BAŞKAN ORHAN; CUMHUR İTTİFAKINA KULLANILAN HER OY ÜLKEMİZİM GELECEĞİNİ TEMİNAT ALTINA ALACAKTIR

Ramazan Bayramı münasebetiyle AK Parti Aziziye Teşkilatı üyeleriyle düzenlenen bayramlaşma töreninde 24 Haziran seçimleri öncesinde moral depolandı. Ilıca Termal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma organizasyonuna Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri, mahalle temsilcileri, AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı. Sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma töreninde İlçe Belediye Başkanı Orhan’ın konuşması gündeme damgasını vurdu.

18.06.2018

BAŞKAN ORHAN; BAYRAMLAR BİRLİKTELİĞİMİZİ ARTIRMALI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan, mesajında bayramların insanlardaki dostluk, barış ve sevgiyi artırdığına dikkat çekti.  Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin pekiştiği, Hoş geldin Ya Şehri Ramazan diye karşılanan bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurladıklarını hatırlatan Başkan Orhan mesajında şu görüşlere yer verdi; “Onbir ayın sultanı ramazanı uğurluyoruz.

14.06.2018

DOĞUNUN EN BÜYÜK MESİRE ALANI İFTARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Aziziye Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak bu yılda 5’incisi düzenlenen sokak iftarlarında birlik beraberlik mesajları verildi. İlki Ilıca mahallesinde tertip edilen iftar programının adresi Aziziye Belediyesi tarafından yaptırılan yakın zamanlarda açılışı yapılacak olan doğunun en büyük mesire alanı olarak adlandırılan Şehit Prof. Dr.

11.06.2018

BAŞKAN ORHAN; DÜNYANIN KURTULUŞU KUR’AN-I KERİM’İ ANLAMAKLA MÜMKÜNDÜR

-BAŞKAN ORHAN; DÜNYANIN KURTULUŞU KUR’AN-I KERİM’İ ANLAMAKLA MÜMKÜNDÜR -KADİR GECESİNİN KADRİNİ BİLMELİYİZ Yüce kitabımız Kur’an- ı Kerim’in Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (s.a.v) indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesini kutladığımız bu gün dolayısıyla Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kuran-ı anlamanın önemine değindi.

10.06.2018

BAŞKAN ORHAN’DAN ÖĞRENCİLERE ÇAT KAPI SAHUR

Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ramazan ayı münasebetiyle başlattığı çat kapı iftar davetleri, kahvehane buluşmaları, teravih buluşmaları derken çat kapı sahur programlarına da başladı. Dün Dadaşkent Mustafa Bakan Camii’nde kılınan teravih namazı sonrası vatandaşlarla buluşan Başkan Orhan, sonrasında vaktinin büyük çoğunu gençlere ayırdı. Aziziye Gençlik Kolları tarafından organize edilen Genç Kürsü organizasyona katılan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Gençlik Kolları ilçe başkanı Haluk Ziya Yağma ile birlikte katıldığı toplantıda gençlere siyasetin inceliklerini anlattı.

08.06.2018

BAŞKAN ORHAN; ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,  5 Haziran ‘Dünya çevre Günü’ münasebetiyle yayınladığı mesajda bu günün önemine değindi. Kendi mesleği de Çevre Mühendisliği olan Başkan Orhan, yayınladığı mesajda çevre bilincinin özellikle eğitim ile mümkün olabileceğinin önemine değindi. Son yüzyılda küreselleşen dünyada nüfusun atmasına oranda artan çevre sorunlarının yaşamı olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Tüm insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunun görmezden gelinmemesinin önemine değindi.

04.06.2018