BAŞKENTTE İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN YER ALDIĞI ÇİZGİ ROMAN TANITILDI

Aziziye Belediyesi'nin kültür yayınlarından olan ' Işık Hadisi' çizgi romanı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılan resim sergisiyle tanıtıldı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da katılığı açılışa Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak ve çok sayıda davetli katıldı. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin, hocası İsmail Fakirullah Hazretleri için yaptırdığı türbeyi ve ışık hadisesini anlatan çizgi romanın sayfalarından oluşan sergi katılımcıların beğenisini topladı.

06.03.2018

BAŞKAN ORHAN, AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI AV. AYŞE DENİZ ÇELİK'İ ZİYARET ETTİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun ile birlikte AK Parti Erzururm Kadın Kolları Başkanı Avukat Ayşe Deniz Çelik'i ziyaret etti. İl başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarettin gündemi bayanlara yönelike yapılabilecek çalışmalar oldu. Kadınların Türk demokrasisinin en önemli mihenk taşlarından biri olduğunu kaydeden Başkan Orhan, bayanların hayatın hen alanında aktif olmaları gerektiğine dikkat çekti.

02.03.2018

BAŞKAN ORHAN SANAYİCİLERİ ZİYARET EDİYOR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, istişare gezileri kapsamında ilçedeki faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarını ziyaret ediyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde gezilerini sürdüren Başkan Orhan, iş adamlarının gözüyle yapılan çalışmaları değerlendiriyor ve yapılacak yeni hizmetlerin planlamasını yapıyor. Aziziye sınırları içeresinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin bölgenin dinamosu olma görevini icra ettiğine dikkat çeken Başkan Orhan, EOSB'nin bölge ekonomisine ve istihdama yönelik katkılarının çok fazla olduğunu, ilçelerinde böyle bir oluşumun yer almasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

01.03.2018

BAŞKAN ORHAN, MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili hassasiyetini sürdürüyor. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi'ni ziyaret eden Başkan Orhan dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Orhan' a ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akarsu da eşlik etti.

28.02.2018

ILICALI NAZIM AMCA AHŞAP OYMA USTALIĞIYLA RAKİP TANIMIYOR

Ilıcalı Nazım Çınar ilerlemiş yaşına rağmen ahşap oyma sanatıyla değme ustalara taş çıkartıyor. Geleneksel Türk el sanatları içerisinde önemli bir yer tutan ahşap oymacılığına yıllarını veren Nazım Çınar, küçük büfesinin içerisinde kısıtlı imkanlara rağmen çeşitli hediyelik eşya ürünleri tasarlıyor ve üretiyor. Nazım Çınar'ı ziyaret eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Nazım Çınar'ın el emeği göz nuruyla gelensel ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veren hediyelik eşyaların en güzel örneklerini sergilediğini belirtti.

27.02.2018

İDMAN OCAĞI BELEDİYE SPOR BAL LİGİ YOLUNDA

İdman Ocağı Belediye Spor BAL Ligi'ne yükselme yolunda grupdaki altıncı maçını da kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi. Ilıca Orhan Tavli Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da takip etti. İdman Ocağı Belediye Spor'un ligdeki başarısına değinen Başkan Orhan, " Takımımız ilçemizi başarıyla temsil ediyor.

24.02.2018

HANIMLAR AZMEK İLE EKONOMİYE KATKIDA BULUNUYORLAR

Aziziye Meslek Edindirme Kursları (AZMEK) ilçede yaşayan bayanların geçim kapısı oldu. İlçede yaşayan kadınlar Aziziye Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kurslarında meslek öğreniyorlar. Öğrendikleri mesleklerli ile el emeği gön nuru ürünlerini görücüye çıkaran kursiyerler hem alie hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

22.02.2018

BAŞKANLAR KUMLUYAZI'DA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte Aziziye ilçesine bağlı Kumluyazı Mahalle'sini ziyar etti. Kumluyazı Mahallesi sakinleriyle köy konağından bir araya gelen başkanlar, burada vatandaşların taleplerini dinlediler. Yaz sezonunda yapılacak çalışmaların da planlamasının yapıldığı toplantıda Başkan Sekmen, mahalle staüsüne geçen köylerin tamamına hizmet götürdüklerini ve bu anlamda her zaman önerilere açık olduklarını söyledi.

21.02.2018

GÜNEŞ ENERJİSİNDE AZİZİYE FARKI

Türkiye'nin Milli Enerji ve Maden Politikası gereğince su, rüzgar ve güneş enerjisini odaklı proje ile eylem planı başlatmasının ardından gözler yenilenebilir enerji kaynaklarına çevrildi. Özel uzun vadede karlı bir yatırım olmasın sebebiyle müteşebbislerin de ilgi alanına giren enerji sektörü hareketlenmeye başladı.  Aziziye Belediyesi, ilçedeki güneş enerjisi potansiyelini kullanmak ve yapılacak yatırımlarla bölgeye ekonomik katkı sağlamak amacıyla müteşebbisleri bekliyor.

21.02.2018

AK PARTİ YAKUTİYE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ORHAN'A ZİYARET

AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Aziziye Belediye Başkanı Orhan'ı makamında ziyaret ettiler.  Yaklaşık yarım saat süren ziyarette karşılıklı görüş alışverişlerinde  bulunuldu. AK Parti İlçe Başkanı Recep Aydın, " Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan bey yaptığı çalışmalar ve ürettikleri hizmetlerle tebriği hak eden bir başkanımızdır.

20.02.2018