AZİZİYE BELEDİYESİ'DEN ÜRETİM VE İSTİHDAMA DESTEK

Aziziye Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle ilçede girişimcilik kursu düzenledi. Girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri yapılan törenle verildi. Programa Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜGVA Erzurum Temsilci Seyfullah Gülakar, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte davetliler katıldı.

11.01.2018

GAZETECİLİK MESLEĞİ İNSANLIĞIN ORTAK NOKTASIDIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan mesajında Gazetecilik mesleğinin insanlığın ortak noktası olduğunu söyledi. Gazeteciliğin kamuoyu oluşturarak, toplumu sorumluluk prensibiyle bilgilendiren nadide bir meslek olduğun ifade eden Başkan Orhan, mesajında şu görüşlere yer verdi:  “Günümüzde medya teknolojilerinin hızlı gelişme göstermesi, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet gazeteciliği ile sosyal medya etkinliğinin genişlemiş olması, doğru ve objektif haber anlayışını her zamankinden daha fazla önemli hale getirmiştir.

10.01.2018

Başkan Orhan, Şeker Fabrikası’nda İncelemelerde Bulundu

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Şeker Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrikanın tüm birimlerini gezen Başkan Orhan, “İlçemizin sınırlarında bulunan Erzurum Şeker Fabrikası Erzurum’un yüz akı kuruluşlarından birisidir” dedi. Ilıca Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kul, Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ve bazı belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Orhan, çalışanlarla sohbet etti.

03.01.2018

YENİ YIL MESAJIMIZ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2018 yılının başta ülkemiz olmak üzere, tüm Dünyada ve İslam coğrafyasında, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik duygularının pekiştiği, barışın egemen olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu. Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Orhan, “2017 yılına veda ederken, hep birlikte yeni umutlara, yeni heyecanlara yelken açıyoruz.” dedi.

02.01.2018

Aziziye Belediyesi’nden Eğitime Destek

Aziziye Belediyesi’nin Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubuyla birlikte Toprakkale’de başlattığı kütüphane çalışması tamamlandı. Aziziye Belediyesi’nin bir süre önce Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu ile ilçenin Toprakkale Mahallesi’nde başlattığı “Geleceğimiz Onlara Emanet” projesi tamamlandı. Ziyaettin Özatalay Ortaokulu Kütüphanesi,  yapılan açılış töreninin ardından bölgede yaşayan ve taşımalı eğitim sistemiyle eğitim alan öğrencilerin hizmetine sunuldu.

02.01.2018

Başkan Orhan’dan MÜSİAD üyelerine hizmet sunumu

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle, belediye hizmetlerini ve hedeflediği projeleri paylaştı. MÜSİAD’ın geleneksel hale getirdiği kahvaltı buluşmalarının konuğu olan Başkan Orhan, ilçede değişim ve dönüşüme yönelik hizmetleriyle ilgili görseller eşliğinde kapsamlı bir sunum yaptı. Şehrin ekonomisine yön veren, üretim ve istihdama sunduğu katkıların yanı sıra istişare kültürünü önemseyerek yöneticilere kapılarını açan MÜSİAD Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Orhan, belediyecilikte önceliklerinin istişareye dayalı bir hizmet anlayışı olduğuna vurgu yaparak, “4 yıllık hizmet süremizi geride bırakmaya hazırlanırken, hizmet bağlamında elde ettiğimiz başarının en önemli ayağını istişare toplantıları oluşturmaktadır.

28.12.2017

ERZURUM GÜNLERİ’NDE AZİZİYE RÜZGARI ESTİ

Ankara’da bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel ‘Erzurum Tanıtım Günleri’nde Aziziye ilçesi ilgi odağı oldu. Aziziye Kaymakamlığı ile Aziziye Belediyesi tarafından birlikte açılan tanıtım standında başta Ilıca Termal Tesisleri olmak üzere, Erzurum’un yöresel değerlerinden olan  ehram ve diğer ürünler görücüye çıktı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, tanıtım standını ziyaret eden siyasetçi, bürokrat ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek ilçenin, termal turizm vizyonu, yatırım potansiyeli ile tabii ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirdi.

03.11.2017

BAŞKAN ORHAN’DAN AŞURE İKRAMI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Dadaşkent ve Ilıca’da kurulan stantlarda aşure kazanlarının başına geçen Başkan Orhan, kepçeyi eline alarak vatandaşlara aşure dağıttı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında konuşan Başkan Orhan, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diledi.

03.11.2017

AZİZİYE’DEN DİGOR’A KARDEŞLİK PARKI

Erzurum Aziziye Belediyesi ile Kars’ın Digor İlçe Belediyesi arasında kurulan kardeşlik köprüsü meyvelerini vermeye başladı. Aziziye Belediyesi, kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla Digor’a bir park kazandırdı. Çalışmalarda sona yaklaşılan parkta incelemelerde bulunmak üzere ekibiyle birlikte Digor’a giden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Digor Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkanvekili Mustafa Güngör’ü makamında ziyaret etti.

03.11.2017

BAŞKAN ORHAN’DAN ÖĞRENCİLERE DİŞ BAKIM SETİ

Aziziye Belediyesi, ilçedeki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine diş bakım seti hediye etti. İçinde diş fırçası, macunu ve ıslak mendili bulunan diş bakım seti Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan tarafından öğrencilere dağıtıldı. Ilıca’da Şeker İlkokulu’nu ve Dadaşkent’te de Zübeyde Hanım İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Başkan Orhan, diş bakım seti hediye etti.

03.11.2017