BAŞKAN ORHAN'DAN AZİZİYELİ MİNİKLERE SÜRPRİZ

  Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin karşısına bugün çok özel bir sürprizle çıktı. Başkan Orhan, okula uyum programı kapsamında okul sıralarına ilk kez oturan miniklere Aziziye Belediyesi’nin kültür yayınlarından olan “Şehrimi Boyuyorum” adlı boyama kitabını dağıttı. Erzurum’un tarihi eserlerinin, tabii ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ürünlerinin resmedildiği Erzurum’a özel boyama kitabını çocuklarla buluşturan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hem miniklerle ve hem de öğretmenleriyle sohbet etti.

02.09.2021

SELDEN ZARAR GÖREN MAHALLELER İÇİN SEFERBERLİK

Erzurum’da geçtiğimiz haftadan bu yana aralıklarla etkili olan sağanak yağış, Aziziye ilçesine bağlı kırsal mahalleleri de olumsuz yönde etkiledi. Yağışların sele ve su baskınlarına dönüştüğü birçok mahallede, ulaşım ağlarıyla birlikte ekili araziler de hasar görürken, Aziziye Belediyesi ise, bölgede adeta seferberlik ilan etti. Yağışların olumsuz yönde etkilediği mahalleler için tüm ekipleri teyakkuza geçiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bölgede incelemelerde de bulundu.

18.08.2021

BAŞKAN ORHAN: AZİZİYE'DEKİ HERKES KAZANACAK

Hayata geçirdiği proje ve yaptığı yatırımlarla Aziziye ilçesine marka değer kazandıran Aziziye Belediyesi, üretim ve istihdam odaklı yeni bir yatırım için daha kolları sıvadı. Aziziye Belediyesi, “Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seracılığı Projesi” için ilk kazmayı vururken, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, kurmaylarıyla birlikte modern seraların inşa edileceği bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Orhan, Ilıca’da konuşlandırılacak ve yaz-kış domates üretimi yapılacak olan seraların yapım çalışmalarına sadece start vermekle kalmadı, aynı zamanda istihdam müjdesi de verdi.

09.08.2021

AZİZİYE'DE GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BULUŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’da katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete açılan Aziziye Engelsiz Yaşam Merkezi, ilk ev sahipliğini Geleneksel Türk Sanatları buluşması için yaptı. Aziziye Belediyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi işbirliğiyle açılan Geleneksel Türk Sanatları Davetli Ulusal Karma Sergisi’ne bölge illerinden çok sayıda üniversitenin katılımı sağlandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.

04.08.2021

BU MİLLETE KEFEN BİÇEN, O KEFENİ KENDİ GİYER!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “15 Temmuz; millet iradesine karşı diş bileyen ve düşman kesilen mihrakların nefesinin kesildiği, hain terör örgütü FETÖ’nün iman dolu göğüslere çarpa çarpa adeta paramparça olduğu günün adıdır” dedi.Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan mesajında; karanlık ve hain emellerini 15 Temmuz’da icra ve ibra etmek isteyen FETÖ terör örgütünün milletten esaslı bir ders aldığına vurgu yaparak, “O gece herkes sustu; yüreklerdeki cesaret konuştu, dirayet konuştu.

15.07.2021

BAŞKAN ORHAN’DAN ESNAFA PANDEMİ TEŞEKKÜRÜ

BAŞKAN ORHAN’DAN ESNAFA PANDEMİ TEŞEKKÜRÜ -BAŞKAN ORHAN; ESNAFIMIZIN SABIR VE METANETİ GURUR VERİCİ Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret etti. Koronavirüs (Covit 19) salgını süresince büyük sıkıntılar yaşayan buna rağmen sabır ve sükunetle sürece destek veren esnafa teşekkür ziyareti gerçekleştiren Başkan Orhan, talepleri dinleyip not aldı. Esnaf ziyaretlerini devam ettireceklerinin altını çizen Başkan Orhan, ilçe ekonomisini ayakta tutan esnafın destekçisi olduklarını belirtti.

01.07.2020

MİNİK KEDİLER İÇİN İŞ MAKİNELERİ DURDU

KEDİ YAVRULARINA KUCAK AÇTILAR -MİNİK KEDİLER İÇİN İŞ MAKİNELERİ DURDU Aziziye Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Gezköy mevkiinde yıkım esnasında metruk bir evde kedi yavrularının görülmesi üzerine hafriyat çalışmaları 5 gün süreyle durduruldu. Metruk bir evde anneleri tarafından beslendiği öğrenilen kedi yavruları için Erzurum Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı yetkilileri ve Aziziye Belediyesi tarafından adeta seferberlik ilan edildi. Annelerinin nerede olduğu bir türlü tespit edilemeyen, görüldüğünde ise yakalanamayan yavru kedilerin korunması için çaba gösterildi.

29.06.2020

KÜÇÜK KAZAZEDEYE BAŞKAN ORHAN MORALİ

KÜÇÜK KAZAZEDEYE BAŞKAN ORHAN MORALİ -BAŞKAN ORHAN’DAN KÜÇÜK İSMAİL’E İPAD TABLET HEDİYESİ Geçtiğimiz günlerde Aziziye ilçesi  Milli Egemenlik Caddesi üzerinde refüjde yeşil ışığın yanmasını beklediği sırada bir aracın kontrolünü kaybederek ezdiği ve sonrasında hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki İsmail’in sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören İsmail Hakkı Durnagöl’ü, ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, silgi almak için evinden çıkan İsmail’in yaşadığı ve güvenlik kameralarına yansıyan feci kazanın kan doldurucu olduğunu söyledi. İsmail Hakkı’nın baba ve annesiyle hastanede görüşen Başkan Orhan, ziyareti esnasında ipad tablet hediye etti.

23.06.2020

AZİZİYE BELEDİYESİ İLÇENİN CAZİBESİNİ ARTIRIYOR

-AZİZİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR-AZİZİYE BELEDİYESİ İLÇENİN CAZİBESİNİ ARTIRIYOR-BAŞKAN ORHAN; HÜKÜMETİMİZİN DESTEKLERİ AZİZİYE'YE CAN OLDUErzurum'un batıya açılan penceresi konumundaki Aziziye ilçesi yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile cazibesini sürekli artırmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın da sürekli olarak üzerinde durduğu kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe nüfusunun artış göstermesi ile cazibenin ne denli olduğunu da ortaya koyuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da dönüşümde katkısı oldukça fazla.

21.06.2020

AZİZİYE’DE OKULLAR SINAVA HAZIR

AZİZİYE’DE OKULLAR SINAVA HAZIR -BAŞKAN ORHAN; SAĞLIKLI SINAV ORTAMI HAZIRLIYORUZ Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonlarında yapılacak olan 2020 Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) öncesinde Aziziye Belediyesi ilçe sınırları dâhilinde bulunan özel ve devlet kurumlarında geniş çaplı dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları başlattı. Mahalle statüsündeki köylerde bulunan ilköğretim okulları ile Ilıca, Selçuklu ve Saltuklu mahalleleri içerisindeki 65 okulun tamamında okul bahçelerinde çim biçme, bakım onarım ve dezenfeksiyon uygulamaları tamamlandı. Okullar sınavlara hazır hale getirilirken sağlıklı ortamlar oluşturulması amacıyla Aziziye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışarak sınav salonları, koridorlar ve tuvaletleri dezenfekte ettiği öğrenildi.

20.06.2020