AZİZİYE’DE BÜYÜK SINAVLAR ÖNCESİ DENEME SINAVI

AZİZİYE’DE BÜYÜK SINAVLAR ÖNCESİ DENEME SINAVI -YKS VE LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİ ADAYLARINA SINAV DESTEĞİ -BAŞKAN ORHAN; HİZMETTE EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ SÜRÜYOR Aziziye Belediyesi ilki bu hafta sonu yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi tüm ilçede öğrenciler için sınav testleri dağıttı. Ortaokul ve lise öğrencilerine okul idarecileri aracılığıyla yaklaşık 1500 öğrenciye gönderilen testlerle sınav öncesi yeterlilik kazandırılması amaçlandı. Hazırlanan testler içerisinde Başkan Muhammed Cevdet Orhan tarafından öğrencilere hitaben bir mektup yer aldı.

17.06.2020

BAŞKAN ORHAN ÖNCE NİKAH KIYDI SONRA ÖZÇEKİM YAPTI

BAŞKAN ORHAN ÖNCE NİKAH KIYDI SONRA ÖZÇEKİM YAPTI -PANDEMİ SONRASI İLK NİKAH -GAZETECİ KOTAN DÜNYA EVİNE GİRDİ -BAŞKAN ORHAN ÖNCE NİKAH KIYDI SONRA ÖZÇEKİM YAPTI Pandemi yasakları nedeniyle uzun zamandır kapalı olan nikah taleplerinde aşırı yoğunluğun olduğu öğrenildi. Erzurum’da yerel ve ulusal televizyonlarda muhabirlik yapan daha sonra Aziziye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev alan gazeteci Adem Kotan, dünya evine girdi. Pandemi yeni normalleşme sonrası nikah salonlarının açılması ile ilk nikah Aziziye Belediyesi personeli Adem Kotan, iki yıldır nişanlı olduğu Derya Topçu ile nikah masasına oturdu.

15.06.2020

Çevreci Başkan Ağaç Budadı

Çevreci Başkan Ağaç Budadı -Başkan Orhan; Yeşil Alanlar Yaşam Kaynağımız Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hafta sonu Erzurum Dadak Doğa Sporları Kulübü sporcuları, ile birlikte çam ağaçlarını budayıp çevre temizliği etkinliğine katıldı. Başkan Orhan, Aziziye ilçe sınırları içindeki Yarımca yolu mevkiinde ve Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan ormanlık alanda Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte çevre korumanın önemine dikkat çekti. Dünyanın akciğerleri olarak bilinen çam ağaçlarını budayıp, bakım ve çevre temizliği yaparak ormanlara hayatta kalmasına yardımcı olan Dadak Doğa Sporları Kulübü bisikletten, tur kayağına, dağcılıktan, buz tırmanışına kadar birçok sportif faaliyetlerde bulunuyor.

08.06.2020

BAŞKAN ORHAN; BÜYÜK ZAFER YAKLAŞIYOR

BAŞKAN ORHAN; BÜYÜK ZAFER YAKLAŞIYOR -SEMT PAZARLARI CANLANIYOR Koronavirüs salgınında normalleşme adımlarının atıldığı Türkiye’de denetimler de bir o kadar yoğunluk görülüyor. Aziziye Belediyesi özellikle halkın yoğunluğunun olduğu görülen semt pazarlarında ki denetimlerini devam ettiriyor. Başkan Muhammed Cevdet Orhan, Dadaşkent ve Ilıca’daki semt pazarlarında esnafa moral ziyaretleri gerçekleştirerek taleplerini dinledi.

03.06.2020

AZİZİYE’DE OTURMA BANKLARI ÇİÇEKLERLE SÜSLENDİ

AZİZİYE’DE OTURMA BANKLARI ÇİÇEKLERLE SÜSLENDİ -BAŞKAN ORHAN; ARAMIZDA YALNIZCA ÇİÇEKLER OLACAK Koronaviris Covit 19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde yapılan koruyucu tedbirler devam ediyor. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı’nın tedbirlerin sürdürülmesine yönelik önerileri doğrultusunda Aziziye Belediyesi ilçe genelinde dinlenme ve park alanlarında ki banklarda da sosyal mesafenin uygulanması için önlemler almaya başladı. Banklarda mesafelerin ihlali ve unutulmasının önlenmesi amacıyla en fazla iki kişinin oturması için bank orta kısımlarına çiçekler konuldu.

01.06.2020

Aziziye’de Cuma Namazı hazırlığı

Aziziye’de Cuma Namazı hazırlığı-Cuma Namazı kılınacak camilerde temizlik seferberliği-Başkan Orhan; Sağlıklı ve Huzurlu bir toplu namaz amacındayızKoronavirüs salgını nedeniyle uzunca bir süredir vakit ve Cuma namazlarının kılınmadığı ülkemizde Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle yarından itibaren açık alanlarda Cuma Namazı kılınabilecek. Aziziye Belediyesi İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelgede belirtilen şartlara uygun şekilde 29 Mayıs Cuma günü kılınacak ilk cuma namazı yerlerini belirledi. Belediye Park ve Bahçeler ekipleri tarafından, korona virüs salgını önlemleri kapsamında da dezenfeksiyon çalışmaları yaptı.

29.05.2020

BAŞKAN ORHAN’DAN 27 MAYIS MESAJI

BAŞKAN ORHAN’DAN 27 MAYIS MESAJI -BAŞKAN ORHAN; MİLLET İRADESİ İLELEBET HAKİM KALACAKTIR Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihine kara leke olarak giren 27 Mayıs Darbesinin yıldönümü münasebetiyle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bir mesaj yayınladı. Bugün 60. Yılını dolduran askeri darbenin, vicdanlarda ve Türkiye'nin tarihi belleğinde kuşaklar boyu iyileşmeyecek bir yara bıraktığına dikkat çeken Başkan Orhan, emir komuta zinciri içinde yapılmayan darbenin 37 düşük rütbeli subaylar tarafından icra edildiğine vurgu yaptı.

27.05.2020

BAŞKAN ORHAN: BAYRAMLARIMIZI SEVİNCE DÖNÜŞTÜRELİM

BAŞKAN ORHAN: BAYRAMLARIMIZI SEVİNCE DÖNÜŞTÜRELİM     Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Korona salgını tedbirleri kapsamında kısıtlanan bayram günlerine atıfta bulunan Başkan Orhan, gelecek bayramlarda bu sıkıntıların yaşanmayacağını ümit ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın salgını kontrol altına alan uygulamaları ile dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, vatandaşların sağduyulu tavırlarının devam etmesi çağrısında bulundu.

23.05.2020

SEMT PAZARLARINDA KORONA’YA GEÇİT YOK

SEMT PAZARLARINDA KORONA’YA GEÇİT YOK BAŞKAN ORHAN; SALGIN BİTMİŞ OLSADA TEDBİRLERİMİZ SÜRECEK Aziziye Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde Çarşamba ve Perşembe günleri açılan semt pazarlarında yoğun denetimler sürdürülüyor. Gün içerisinde semt pazarlarına giriş çıkışlarda ateş ölçerler ile vatandaşların ön sağlık taramaları yapılırken sosyal mesafeler konusunda da uyarılar yapılıyor. Aziziye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından dezenfektan ve maske dağıtılan pazarlarda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların girişlerine izin verilmiyor.

21.05.2020

BAŞKAN ORHAN; BU EŞSİZ FIRSATI KAÇIRMAYALIM

BAŞKAN ORHAN; BU EŞSİZ FIRSATI KAÇIRMAYALIM     Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimin indirildiği gün olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile birlikte yaklaşan Ramazan Bayramını da kutlayan Başkan Orhan, 2020 yılının başlarında dünyayı etkisi altına alan Covit 19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının ve ibadethanelerin kapalı olunmasının hüzün verici olduğunu dile getirdi. Temennilerinin sonraki bayramların daha coşkulu ve arzu edilen düzeyde olması olduğunu anlatan Başkan Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dua ve tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna gece, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

19.05.2020