ERZURUM GÜNLERİ’NDE AZİZİYE RÜZGARI ESTİ

Ankara’da bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel ‘Erzurum Tanıtım Günleri’nde Aziziye ilçesi ilgi odağı oldu.

Aziziye Kaymakamlığı ile Aziziye Belediyesi tarafından birlikte açılan tanıtım standında başta Ilıca Termal Tesisleri olmak üzere, Erzurum’un yöresel değerlerinden olan  ehram ve diğer ürünler görücüye çıktı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, tanıtım standını ziyaret eden siyasetçi, bürokrat ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek ilçenin, termal turizm vizyonu, yatırım potansiyeli ile tabii ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirdi.

Ankara’da yediden yetmişe herkesin ilgi odağı haline gelen Aziziye standı siyasetçilerin de ilgisini çekti. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katıldığı açılış günü programının ardından Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Erzurum milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve siyasilerin ziyaret ettiği tanıtım günlerinde Başkan Orhan, ilçe kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ile birlikte konuklarıyla yakından ilgilendi. Standı ziyaret eden Bakan ve milletvekillerine Aziziye Belediyesi Mesleki Eğitim ve Hobi Kurslarında üretilen el emeği göz nuru eserlerden hediye verilirken, Başkan Orhan belediyecilik faaliyetleri açısından da yaptığı hizmetlerle ilgili katılan siyasetçilere bilgi verdi.

BAŞKAN ORHAN’DAN TEŞEKKÜR

Ankara’da faaliyet gösteren Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) önderliğinde Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen tanıtım günlerinin oldukça verimli ve amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini belirten Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “Öncelikle böylesine önemli bir organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ankara dört gün boyunca her yönüyle Erzurum’u yaşadı. Şehrin, tabii ve doğal güzellikleri, kültürü, sanatı, lezzetleri ön plana çıktı. Biz de Aziziye Belediyesi olarak ilçe kaymakamlığımızla birlikte ilçemizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Termal tesislerimizi, yöresel değerlerimizden olan ehramdan üretilen ürünleri, balımızı ve daha bir çok değerlerimize katılımcıların ilgisine sunduk. İlçemizin yatırım imkanlarını ve potansiyellerini pazarlama imkanı bulduk. Bizim için oldukça verimli bir organizasyon oldu. Emeği geçenleri yürekten kutluyor, Erzurum günlerine iştirak eden Başbakan yardımcılarına, milletvekillerimize, siyasilere, bürokratlara, Ankara’da Erzurum’u yaşayan Dadaşlara ve tüm Ankaralılar’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.