16 NİSAN HALK OYLAMASI SONRASI TOPLUM VE SİYASET PANELİ

Aziziye Belediyesi ile TÜGVA Erzurum Temsilciği, 16 Nisan Halk Oylaması Sonrası Toplum ve Siyaset konulu panel düzenledi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ayyıldız Tim Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak Telli, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilcisi Seyfullah Gülakar ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilcisi Seyfullah Gülakar, vakıflarının 10 yaşından 35 yaşına kadar, vatanını, milletini, devletini, bayrağının seven, imanlı, inançlı, geleceğe dair umutları olan gençleri yetiştirmeyi kendine şiar edinmiş bir yeni nesil gençlik vakfı olduğunu söyledi. Gülakar,” Bugün 16 Nisan Halk Oylaması ve Sonrasında Toplum ve Siyaset konulu programı Aziziye Belediye Başkanımız Sayın Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte kıymetli konuklarımızı davet ederek organize ettik. İnşallah genç kardeşlerimizin bu güzel anlatı ve paylaşımlardan ziyadesiyle faydalanabileceklerini düşünüyorum. Bu vesileyle kıymetli katılımcılarımıza ve konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜGVA Erzurum Temsilciliği ile düzenledikleri programın en önemli amacının 2019 seçimlerine doğru giderken 16 Nisan Halk Oylaması sonrasında yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile birlikte hem dünyada hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte toplumun ve siyasetin hangi yönleriyle ele alınacağıyla ilgili bilgilerin verildiği bir program oluşturduklarını söyledi.

Başkan Orhan,” Prof. Dr. Yasin Aktay hocamız bilgi ve tecrübeleriyle programımıza çok önemli katkılar sunacaklar. Bizler de İnşallah bu bilgi ve tecrübelerden çok güzel bir şekilde istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Orhan sözlerine şu şekilde devam etti:” Özellikle 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının arkasında aslında bilmediğimiz bir âlemde ne tarz mücadeleler verildi, hangi anlamda nasıl çalışmalar yapıldı? Bu önemli soru ve konularla ilgili Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak Telli’den çok önemli bilgiler edineceğiz. Ayyıldız TİM gerçekten bizim değerlerimizle ilgili düşmanlarımıza karşı çok ciddi bir duruş sergilemiş ve bu anlamda Türkiye’ye önemli hizmetler vermiştir.

16 Nisan Halk Oylamasının çok önemli bir tarih olduğunu ancak 15 Temmuz’dan günümüze kadar olan sürecin de önem arz ettiğini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, 15 Temmuz tarihinde Türk halkının dünyaya çok önemli bir demokrasi dersi vererek, tarihe adını altın harflerle yazdırdığını söyledi. Doğan,” Türkiye eski Türkiye değil. Biz biliyoruz ki bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne bir terör örgütü, ne bir hain ne de bir emperyalist güç bizim ülkemizde barınamayacaktır. Türkiye’nin geleceğini inşa etme noktasında önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda böylesine anlamlı bir programın hazırlanmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kutluhan Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Siber Savaş Uzmanı ve Ayyıldız Tim kitabının yazarı Mehmet İshak Telli, 15 Temmuz 2016 tarihinden 16 Nisan Halk Oylamasına kadar olan süreçte internet ve sosyal medya dünyasında neler yaşandığını, ülkemize bu alanda yöneltilen saldırıların ne şekilde gerçekleştiğiyle ilgili bilgiler verdi. 16 Nisan Halk Oylaması sonrasında yaşanan gelişmeleri özellikle ele alan Telli, Ayyıldız Tim’in Ülkemizi sanal dünyada düşmanlara karşı koruma noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı ve gençleri her alanda birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet etti.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’nin dünyanın 17’nci büyük ekonomisi haline geldiğini söyledi. Aktay, 15 Temmuz sürecini ve bu noktaya nasıl gelindiğiyle ilgili bilgiler verdi. Aktay, 16 Nisan Halk Oylamasının ardından Türkiye’nin nasıl bir sistemde yönetileceği ve bu yönetim sisteminin avantajlarını anlattı. Türkiye’nin dünya mazlumlarının umudu olduğunu ifade eden Aktay, bugün itibariyle Türkiye’nin kendi rotasını çizebilen, her anlamda ilerleme eğiliminde olan, ekonomik büyüme hızıyla dikkat çeken ve dünyanın büyük ekonomileri arasına giren bir ülke olduğunu söyledi.

 

Panelin sonunda Prof. Dr. Yasin Aktay ve Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak Telli okurları için kitap imzaladı.