KARAKALE'DE FİDANLAR ŞEHİTLER İÇİN YEŞERECEK

Türkiye'de en yüksek rakımlı büyükşehir olan Erzurum'da orman varlığını artırmak için Vali Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde başlatılan ve 8 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedeflenen proje kapsamında bin fidan dikildi.

 

Vali Azizoğlu öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma projesinin ilk ayağı için yetiştirilen bin fidanın toprakla buluşturulması için Aziziye ilçesi Karakale Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği yapıldı.

 

Etkinliğe, Azizoğlu'nun yanı sıra 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ekinlikte Azizoğlu ve beraberindekiler, söz konusu mahallede 500 bin fidan dikilmesi amaçlanan 743 hektarlık alanda bin fidan toprakla buluşturuldu.

 

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da insanların yeşil bir alana kavuşması ve orman oranını artırmak için ağaçlandırma projesi başlattıklarını söyledi.