HİZMETTE YENİ TREND ‘BİR PROJEM VAR

Özellikle sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Aziziye Belediyesi, yeni bir projeye daha imza atıyor. Bir süredir tanıtım aşamasında olan ve güncelleme çalışmaları sürdürülen www.aziziyecalisiyor.com internet portalında belediye tarafından yaptırılan ve hali hazırda sürdürülen projeler yer alıyor. Geniş içerikli sitede ‘Bir Projem Var’ başlıklı linkten de ilçe halkından hayal ettikleri ve elzem olarak düşündükleri projelerin bildirilmesi isteniyor.

Aziziye Belediyesi tarafından bir süre önce faaliyete geçirilen www.aziziyecalisiyor.com internet sitesinde vatandaşlara yapılan hizmetlerin ve yatırımların tanıtımı detaylı bir şekilde yer alıyor. 200’ü aşkın projenin yer aldığı internet sitesinde 85 devam eden ve 37 günlük projenin olduğu görülüyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “ Vatandaşın hizmette beklentilerinin tespiti için böylesi bir proje geliştirdik. Teknolojiyi yoğun bir şekilde takip eden halkımızın bu vesile ile projelerinin ortaya çıkacağını ümit ediyoruz. Bizde yerel yönetimler olarak bu projelerin fizibilitesini ve olabilirliklerini araştırıp yapma çabası içinde olacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BU ÖLÇEKTE EMSALİ YOK

Aziziye Belediyesi tarafından yaptırılan hizmetlerin duyurulması amacıyla bir süre önce faaliyete geçen www.aziziyecalisiyor.com portalı dâhilinde bulunan ‘Bir projem var’ uygulaması Türkiye’de emsaline az rastlanıyor. İnternet üzerinden ilk uygulama olarak görülen ‘Bir projem var’ vatandaşların da ilgisini çekecek gibi görülüyor. Başkan Orhan, sürekli halkla diyalog ve istişare içinde olduklarını birebir görüşmelerde de halkın projelerinin dikkate alındığını söyledi. İnternet üzerinden bu uygulama sayesinde belediyeye kadar gelemeyen ya da beklentilerini projelerini sözlü ifade edemeyenler içinde bu uygulamanın fırsat olduğunu anlatan Orhan, “Belediyecilik hizmetlerinde teknolojinin nimetlerinden istifade etmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki halkımız düşüncelerini ve hayallerini uygulanabilir projeye dönüştüreceklerdir” dedi.