ERZURUM TANITIM GÜNLERİ’NDE AZİZİYE RÜZGARI

ERZURUM TANITIM GÜNLERİ’NDE AZİZİYE RÜZGARI

ESAV tarafından bu sene yedincisi düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nde Aziziye farkını ortaya koydu.
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfınca (ESAV) başkent Ankara’da bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ başladı.
ESAV tarafından ANKA Altınpark Expo Center'da kurulan stantlarda Erzurum kültürü ve yöresel ürünleri, Ankaralılarla buluştu.
Organizasyonda, Erzurum'a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, peynir, tereyağı, ehram ve geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi.

Aziziye Belediyesi, gurbetçi dadaşların ve Ankaralıların da yoğun ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde özellikle termal turizm ve ehram ürünlerinden oluşan standı ile ziyaretçilerin beğenisini topladı.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye ilçesinin uluslararası ve ulusal tanıtımı noktasında belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Başkan Orhan sözlerine şöyle devam etti:” ESAV, Ankara’da bu sene yedincisini düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri organizasyonunu başarıyla sürdürüyor. Şehrimizin tanıtım noktasında fuara katılan her hemşerimiz gereken gayreti göstermeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Aziziye standımızla bu değerli fuardayız. Biz termal turizmi ile ön palana çıkan bir ilçeyiz. Kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı buna göre yapıyoruz.

Termalimizin yanı sıra şehrimizin dokuzuncu coğrafi işareti olan ürünü ehramı da tanıtma yolunda yoğun mesai harcıyoruz. Hamdolsun verdiğimiz her emek bize misliyle dönüyor. İlçemizin ve şehrimizin her potansiyelini değerlendirmek ve ekonomimize katma değer olarak sağlamak bizim yegâne amaçlarımız arasında yer alıyor. Böylesine değerli bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Programın açılışında AK Parti milletvekilleri Recep Akdağ, Fikri Işık, Selami Altınok, Orhan Yeğin, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, merkez ilçe Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli de yer aldı.