GÖNÜLDEN GÖNÜLE AZİZİYE İLE BİRLEŞEN YÜREKLER

GÖNÜLLER AZİZİYE’DE BİRLEŞİYOR
Aziziye Belediyesi, Gönülden Gönüle Aziziye projesiyle sosyal belediyecilik alanında bir ilke daha imza atmayı başardı.
Proje ilçe merkezinde ilk ve orta eğitim düzeyinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor. Projeyle öğrenicilerin eğitim hayatlarına devam ederken yaşayabilecekleri maddi imkansızlıkların önüne geçmek hedefleniyor.
Projeye gönüllük esasına dayanıyor ve birçok paydaş destek verebiliyor. Sistem ilçede görev yapan öğretmenlerin verilen şifre ve kullanıcı adıyla öğrencinin ihtiyacını Gönül Gönüle Aziziye resmi internet sitesine bildirmesiyle başlıyor.
Buraya gelen talebi Aziziye Belediyesi personelinin tedarik edip öğretmene teslim etmesiyle devam eden süreç, öğretmenin tedarik edilen ihtiyaçlarını öğrenciye evine giderken teslim etmesiyle son buluyor.
Projedeki en önemli araç sürpriz mantığıyla, öğrencilerin rencide edilmeden ihtiyaçlarının karşılanabilmesi.
Bu kapsamda Aziziye Belediyesi’ne gelen ilk başvurular talepler doğrultusunda temin edildi ve öğretmenlere teslim edilmek üzere hazırlıklara başlanıldı.
Projeyle ilgili bir açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Gönülden Gönüle Aziziye ile ilçede ulaşamadıkları tek bir öğrenci bile kalmamasını hedeflediklerini söyledi.
Projenin yalnızca öğrencilere yardımla kalmayacağının bilgisini veren Başkan Orhan, kapsama alanını sürekli genişleten bir projenin temellerini attıklarının kaydetti.