PAŞAYURDU MAHALLESİNDE BÖLGESEL TOPLANTI

Aziziye bağlı Paşayurdu Mahallesi'nde bölgede muhtarlarının da hazır bulunduğu bir toplantı gerçekleşti. Programa; Erzurum Milletvekili Prof. Dr.

05.02.2018

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF. DR. RECEP AKDAĞ AZİZİYE'DE ET KOMBİNASINI GEZDİ

Başbakan Yardımcı Prof. Dr. Recep Akdağ başkanlığında bir heyet Aziziye bölgesinde yer alan Et ve Süt Kurumu'na bağlı Erzurum Et Kombinası'nda incelemelerde  bulundu.

04.02.2018

ŞEHR-İ KADİM AZİZİYE 12. SAYISIYLA OKURLARIYLA BULUŞUYOR

Aziziye Belediyesi Kültür yayınlarından Şehr-i Kadim Aziziye dergisi 12. sayısıyla bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.  2015 yılında büyük bir özveriyle yayın hayatına başlayan; edebiyat, tarih, kültür ve sanat dergisi Şehr-i Kadim Aziziye dergisi, deneyimli yazar kadrosuyla Erzurum kültürüne hizmet etmeye devam ediyor.

04.02.2018

EGC'DEN BAŞKAN ORHAN'A ZİYARET

EGC Yönetiminden Başkan Orhan’a Ziyaret Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle Aziziye Belediyesi’ne gelerek Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ı makamında ziyaret etti. 30 Aralık 2017 tarihinde yapılan genel kurul ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Metin Barlak, Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Çakır, Samet Özünal, Mahmut Akdağ, Recai Uygur ve Naci Ergen ile birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi.  Başkan Orhan, EGC yönetimin yaptığı iade-i ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Genç ve dinamik bir yönetim ile kamuoyunu bilgilendirme noktasında yoğun çaba sarf eden Erzurum Gazeteciler Cemiyeti ilimizin sorunlarının giderilmesi noktasında halkı bilgilendiren önemli bir sivil toplum kuruluşumuzdur.

31.01.2018

EMITT 2018 TURİZM FUARI'NDA AZİZİYE RÜZGARI ESTİ

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin akın ettiği Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Aziziye yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da iştirak ettiği EMITT Turizm Fuarı açılış programına yurt içinden ve dışından çok sayıda davetli katıldı. Fuarda 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcı yer alacak.

26.01.2018

BAŞKAN ORHAN: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR GÖZ BEBEĞİMİZ"

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanlığına Seçilen Mevlüt Doğan’ı ziyaret ederek başarı dileyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, her daim kulübün yanında olduklarını ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un ilimizin tanıtımında çok büyük rol oynadığını ifade etti.                 Beraberinde Meclis Üyeleri Mehmet Akarsu ve Mustafa Kahveci ile birlikte kulüp tesislerine gelerek yeni yönetime hayırlı olsun ziyareti yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kulüp Başkanı Mevlüt Doğan ile görüştü. Samimi bir havada geçen ziyaret esnasında takıma PTT 1.

25.01.2018

KÜLTÜR MANTARI ÜRETİCİLERİNE BAŞKAN ORHAN'DAN DESTEK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede bulunan kültür mantarı üretim tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı. İçerisinde barındırdığı zengin protein ve vitaminler sebebiyle her geçen gün ekonomik değeri artan kültür mantarı, Aziziye’de geçim kaynağı oldu. Girişimci Sinan Yavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldığı destekle ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yarımca Mahallesi’nde kültür mantarı üretim tesisi kurdu.

21.01.2018

Başkan Orhan’dan Karakaya’ya ziyaret

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul ile yeniden Başkanlığa seçilen Yücel Karakaya ve yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına yeniden seçilen Yücel Karakaya’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’da beraberinde meclis üyesi Hüseyin Güler ile birlikte bugün Şoförler ve otomobilciler odası Başkanlığını ziyaret etti ve güven tazeleyen Başkan Yücel Karakaya’ya hayırlı olsun dileklerini iletti.

18.01.2018

KAHRAMANLARIMIZIN İSİMLERİ İLÇEMİZDE ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Aziziye Belediye Meclisi aldığı kararla şehit ve gazi isimlerini ilçedeki cadde ile sokaklara vererek yaşatacak. Sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Aziziye Belediyesi, Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda örnek bir karara imza attı. Toplantıda; 1996 yılında Şırnak İli Çağlayan mevkiinde terörle mücadele sırasında şehit olan Uzman Çavuş Şener Aldemir ve Kıbrıs savaş gazileri ile İlçe merkezinde ikamet eden terörle mücadele kapsamındaki gazilerin isimlerinin uygun cadde ve sokaklara verilmesi kararı alındı.

16.01.2018

AZİZİYE'DE KARA GEÇİT YOK

    Aziziye Belediyesi karla mücadelede daha etkin olabilmek ve vatandaşların kış ve soğuklarla ilgili yaşayabilecekleri sorunları ortadan kaldırabilmek için ilçede kriz masası kurdu. Aziziye’de kar yağışının ve zorlu kış şartlarının vatandaşlara olan olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek adına Aziziye’de Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan başkanlığında, kriz masası oluşturuldu. Karla mücadele çalışmaları yapılan görev dağılımına göre yürütülecek.

15.01.2018