AZİZİYE'DE 24 NİSAN TEPKİSİ

ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” iddiasına en sert tepki Aziziye’den gösterildi. Biden’in sözde soykırım iddiasına ve kimi Türk siyasetçilerin 24 Nisan paylaşımlarına Alaca Şehitliği’nden cevap veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Tarih bellidir, tarihte yaşananlar bellidir. Delil istiyorlarsa delil, kanıt istiyorlarsa kanıt! Gelsinler arşivleri hep birlikte açalım; kim kime soykırım uygulamış tüm dünyaya bunu gösterelim!” çağrısında bulundu.

26.04.2022

ÖDÜLLÜ MEKTUP YARIŞMAMIZ BAŞLADI

Aziziye Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin (TDED) işbirliğiyle organize edilen “Gençler İstiklali ve İstikbali Yazıyor” konulu ödüllü mektup yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ev sahipliğini yaptığı tanıtım toplantısına Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Yarışmanın paydası olan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’nin Başkanı Murat Ertaş’ın da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hazır bulunduğu tanıtım toplantısında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına vurgu yapıldı, ödüllü mektup yarışması hakkında detaylı bilgiler verildi.

15.03.2022

GENÇLER İSTİKLAL VE İSTİKBALİ YAZACAK

Aziziye Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına bir adım kala çok özel bir kültürel etkinliğe imza atıyor. Gençlerde tarih bilinci oluşturmanın yanı sıra, dil, edebiyat ve kültür değerlerine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen Aziziye Belediyesi ve TDED Erzurum Şubesi, “Gençler İstiklal ve İstikbali Yazıyor” adıyla ödüllü mektup yarışması organize etti.

11.03.2022

ILICA'NIN MİLLİ ŞAHLANIŞI 104 YAŞINDA!

Milli şahlanışın 104’üncü yıldönümü, Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da bugün birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, halk oyunları gösterileri yapıldı, protokol ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Erzurumlu muharip gazilerin sancaklarıyla birlikte katıldıkları şölende, Ilıca’daki atlı spor kulüpleri ise, cirit atları ve binicileriyle yer aldı.

11.03.2022

AZİZİYE BELEDİYESİ DAKAF'TAYDI...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda, (DAKAF) Aziziye Belediyesi de boy gösterdi. Belediye yatırımlarının yanı sıra mesleki beceriyle el emeğine dönüşen ehram ürünlerinin sergilendiği Aziziye Belediyesi standında, üniversiteli gençler Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a misafir oldu.  Doğu Anadolu Bölgesindeki 10 üniversitenin öğrencilerinin, mezunlarının ve Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının bir araya geldiği Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na katkı sunan kurum ve kuruluşlar ödüllendirilirken, Başkan Orhan’a teşekkür plaketini ise, TBMM Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç verdi.

08.03.2022

ERZURUM'DA ENERJİ DOLU TEMASLAR

Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki encümen üyesi belediye başkanları Erzurum’da bir dizi temasta bulundu. Aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Birlik Başkanı Osman Zolan, heyetiyle birlikti Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı da ziyaret etti. Vali Memiş, kabulünde enerjinin dünya için taşıdığı öneme ve bu yönde Türkiye’de yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

11.02.2022

ENERJİ KENTLERİ ZİRVESİ AZİZİYE'DE BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Kentleri Birliği’nin Encümen heyeti Erzurum’a çıkarma yaptı. Birlik Başkanı ve aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Osman Zolan, beraberinde Kütahya, Afyonkarahisar, Ankara Güdül, Balıkesir Sındırgı, Aydın Kuşadası ve Kırşehir Çiçekdağı belediye başkanlarıyla birlikte Erzurum’a geldi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat tarafından Erzurum Havalimanı’nda karşılanan Enerji Kentleri Birliği heyeti, daha sonra Ilıca Termal Otel’e geçti.

11.02.2022

AZİZİYE'DE MEDYA BULUŞMASI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, basın mensuplarına ilçedeki yatırımları gezdirdi. Dadaşkent’teki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ndan başlayan gezi programı, Ilıca’daki Termal Aquapark ve Termal Domates Seraları ile devam etti. Yatırım turunun ardından habercilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Orhan, konuklarıyla bol bol sohbet etti, sorularını yanıtladı.

05.02.2022

OSMANLI GELENEĞİ AZİZİYE'DE CANLANDI

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum’un Aziziye ilçesinde ağaçlar meyveye durdu. Aziziye Belediyesi’nin yaban hayatına destek amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında, ilçenin muhtelif noktalarında bulunan parklardaki ağaçlar meyvelerle donatıldı. Aynı zamanda bir Osmanlı geleneği olan bu uygulamayı parklarda yeniden canlandıran Aziziye Belediyesi tarafından soğuktan korunmaları için ağaçlara kuş yuvaları da asıldı.

19.01.2022

AZİZİYE BELEDİYESİ'NDEN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm marketleri mercek altına aldı. Marketlerde etiket ve fahiş fiyat denetiminin yapıldığı Aziziye’de, zabıta ekipleri adeta ceza yağdırdı. Uygulama kapsamında aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok işletme hakkında yasal işlem yapıldı, tutanak tanzim edilerek para cezası uygulandı.

29.12.2021