BAŞKAN ORHAN; ESNAFIMIZ EKONOMİNİN CAN DAMARIDIR

Bir süre önce yapılan seçimlerle yeniden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine getirilen Rasim Fırat’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ahilik müessesesinin öneminden bahsetti. Beraberinde Belediye meclis üyelerinden Mehmet Akarsu ile birlikte gittiği ziyarette ESOB Başkanı Rasim Fırat ile uzunca sohbet eden Başkan Orhan, esnaf ve sanatkârların yerel yönetimlerden beklentilerini dinledi. Başkan Orhan, “Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rasim Fırat beyi ziyaret ederek, ahiliğin şehrimizdeki yeri ve önemi üzerine konuştuk.

24.07.2018

ILICA İDMANOCAĞI BELEDİYE SPOR’A MORAL ZİYARETİ

Erzurum 1.Amatör Ligi B Grubunda mücadele veren ve 1964 yılında kurulan Erzurum’un en eski spor kulüpleri arasında gösterilen Ilıca İdman Ocağı Spor Kulübü 2018-2019 futbol sezonunda adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor. Tecrübeli yönetimi ve transferleri ile iddiasını sürdüren kulübe ziyaret gerçekleştiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Orhan Tavlı Stadyumu’nda yöneticiler ve futbolcularla bir araya geldi.

24.07.2018

AZİZİYE BELEDİYESİ PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Aziziye Belediyesi personeli Kızılay Kan Merkezi tarafından organize edilen kan bağışı organizasyonunda bende varım dedi. Önceki gün Aziziye Belediyesi Nikâh Salonunda Aziziye Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcıları ile daire müdürleri ve personellerinin katıldığı kan bağışı organizasyonunda personelin örnek tutumu göz doldurdu. Belediye personellerinin gönüllü kan bağışı yaptığı organizasyonda Başkan Muhammed Cevdet Orhan öncülük etti.

24.07.2018

MİLLİ MÜCADELE RUHU 100 YIL SONRA DA DEVAM EDİYOR

3 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle açıklama yayınlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz darbe kalkışmasında Erzurum halkının ilk andan itibaren gösterdiği mücadele ruhuna atıfta bulundu. Kadınıyla erkeğiyle yüz yıl önce düşmana göğüs geren ve adını tarihe altın harflerle yazdıran Erzurum halkının vatan topraklarının teminatı olduğunu dile getiren Başkan Orhan, “Ülkenin işgal altında olduğu, kurtuluş için büyük mücadelelerin verildiği yüz yıl öncesinde yine Erzurum halkı kendinden beklenenin fazlasını göstermiş, dirayetli tutumuyla düşmanı püskürttüğünü biliyoruz.

23.07.2018

AZİZİYE’DE KAPSAMLI İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

Aziziye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri çevre ve insan sağlığını tehdit eden haşerelere   kaşı mücadele başlattı. Çalışmalar ilk olarak park ve bahçeler, çöp konteynırları,  rögarlar, yeşil alanlar, cadde ve sokaklarda başlatıldı. Larvaların rahatlıkla üreyebilecekleri ortamlar olan su birikintileri ve kanallarda ilaçlama yapan ekipler, ilçede yaşayan vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirdi.

22.07.2018

REHABİLİTASYON MERKEZLERİNİN AZİZİYE İLGİSİ

Varlığı ve ihtiyacı her geçen gün hissedilen özel rehabilitasyon merkezlerinin sayıyı Erzurum genelinde olduğu gibi Aziziye ilçesinde de artış gösteriyor. İlçede sayıları artan merkezlerde engelli vatandaşlar eğitim alırken aynı zamanda istihdama da katkıda bulunuluyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ziyaret ettiği Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi, özgür öğrenme güçlüğü çeken engellilerden otizmliler, fiziksel ve zihinsel engellilere de hizmet veriyor.

19.07.2018

BAŞKANLARIN HİZMET UYUMU GÖZ DOLDURUYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın belediyecilik çalışmalarında ki uyumları göz dolduruyor. Aziziye ilçesi sınırları içerisinde bulunan bilgi evleri ve büyükşehir belediyesi hizmet alanında bulunan cadde ve yolları gözden geçiren Başkan Sekmen, eksiklikleri not alıp tamamlanması için talimat verdi. Saltuklu ve Selçuklu mahalle muhtarları ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunan Başkanı Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın hizmetlerine övgüler yağdırdı.

16.07.2018

BAŞKAN ORHAN: ''15 TEMMUZ ÜLKEMİZ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR''

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi sonrasında gelişen olayların Türkiye için dönüm noktası haline geldiğini söyledi. Dış mihraklar tarafından beslenen ve örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2016 yılında da milli iradeye pranga vurma çabasında olduğunu hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hiçbir dönemde zillete boyun eğmeyen Türk milletinin 15 Temmuz gecesinde de aynı feraseti gösterdiğine vurgu yaptı. 15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gecede ilk tepkiyi gösterenlerin başında gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki müdahalenin ilk saatlerinden itibaren Erzuru 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi sonrasında gelişen olayların Türkiye için dönüm noktası haline geldiğini söyledi.

13.07.2018

BEYAZ MASA'DA 7/24 HİZMET

Sürekli artan nüfusu ve kentleşme oranıyla vatandaşın ihtiyaçlarına çözüm üreten Aziziye Belediyesi hemen her konuda ortaya çıkardığı çözümlerle vatandaşlardan da tam not alıyor. 7 gün 24 saat çalışma esasına göre hizmet veren Beyaz Masa ekibi, vatandaşlardan gelen aramaları cevaplandırıp, talepleri ilgili birimlere iletiyor. 4 kişinin hizmet verdiği Beyaz Masa biriminde, çalışanların güler yüzlü oluşu ve vatandaşlarla birebir ilgilenmeleri dikkat çekiyor.

13.07.2018

HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK SOKAĞI

-ÇOCUK SOKAĞI PROJESİ İÇİN SON HAZIRLIKLAR-AZİZİYE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ÖRNEK KARARAziziye Belediyesi tarafından doğuda eşine az rastlanan proje için tüm hazırlıklar yapıldı. Aylık belediye meclis toplantısında gündeme oy birliği ile alınan kararda ilk etapta Aziziye ilçesi sınırları içinde uygun bir sokağın çocuk oyun sokağı olarak belirlenip projelendirilmesi için belediye yönetimine yetki verildi. Son günlerde ülke genelinde meydana gelen çocuk ölümlerinin bu kararda etkisi olduğu belirtildi.

11.07.2018